Zonder ook maar één close-up laat Lav Diaz je heel dichtbij, maar toch op gepaste afstand van zijn hoofdpersonage komen.
play

7,3 details

  • 226 Min
  • Drama
  • Filipijnen
226 Min Filipijnen

De onschuldige vrouw Horacia Somorostro wordt veroordeeld voor de moord die ze niet heeft gepleegd. Na 30 jaar in de gevangenis gezeten te hebben blijkt dat haar beste vriendin in de gevangenis eigenlijk de moord pleegde, en wordt ze onverwacht vrijgelaten. Daarnaast blijkt dat haar ex haar destijds uit jaloezie bewijs vervalste om haar de schuld in de schoenen te schuiven. Dus begint zij bij nachte aan een queeste naar wraak op deze man, terwijl ze overdags haar deur opent voor mensen in haar gemeenschap die nergens anders hebben om heen te gaan.

Alt titel
Ang babaeng humayo
Regie
Lav Diaz
Cast
Michael De Mesa, Shamaine Buencamino, Charo Santos-Concio, Nonie Buencamino, John Lloyd Cruz, Marjorie Lorico, Kakai Bautista, Mayen Estanero, Daniel Palisa, Lao Rodriguez, Mae Paner, Jo-Ann Requiestas, Jean Judith Javier.
Release
09.09.2016
Release NL
21.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Lav Diaz | Cast: Charo Santos-Concio (Horacia), John Lloyd Cruz (Hollanda), Michael De Mesa (Rodrigo) e.a. | Speelduur: 226 minuten | Jaar: 2016

De Filipijnse cineast Lav Diaz houdt zijn boeiende hoofdpersonage bijna vier uur op intieme afstand, maar laat haar door het gebrek aan close-ups nooit écht dichtbij komen. Dat is allesbehalve een aanklacht tegen het indringende The Woman Who Left.

Wetende dat Lav Diaz' films soms wel acht of tien uur duren, is de lengte van nog geen tweehonderddertig minuten voor zijn begrippen vrij bescheiden te noemen. Gevoelsmatig doet de duur van deze Gouden Leeuw-winnaar bijna 'normaal' aan. Het is haast onmogelijk om de diepgewortelde pijn en gevoelens van hoofdpersonage Horacia in beeld te brengen binnen een conventionelere lengte. Horacia hoort in 1997, na dertig jaar onterechte gevangenisstraf, dat ze wordt vrijgelaten. Wat volgt is een bijzonder aangrijpende dwaling waarin Horacia op zoek gaat naar de verloren tijd, zichzelf en de oorspronkelijke misdadiger die vrijuit is gegaan terwijl zij meer dan de helft van haar leven hiervoor heeft ingeleverd.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Woman Who Left

acties