Sing Song

Sing Song (2017)

Aanstekelijke musical over Suriname en je wortels zoeken.
play

5,9 details

  • 96 Min
  • Familiefilm
  • Musical
  • Nederland
96 Min Nederland

In de muzikale film 'Miss Sing Song' wordt de 16-jarige Jasmine uitgenodigd voor een song-contest in Suriname. Vol enthousiasme vertrekt ze met gitarist Stijn naar haar exotische geboorteland, maar niet alleen om te zingen. Zonder dat iemand het weet gaat ze op zoek naar haar moeder. Maar met haar zoektocht zet ze zowel haar vriendschap met Stijn als het winnen van de wedstrijd op het spel. Dan doet ze een bijzondere ontdekking die alles op zijn kop zet.

Regie
Mischa Kamp
Cast
Borger Breeveld, Glen Faria, Jane Dasman, Georgiefa Boomdijk, Floris Bosma, Darren Benschop, Kenneth Bron, Serjay Gefferie, Rolinzo Huur, Tyra Koning, Chavelli Monsanto, Liesbeth Peroti, Klenda Rensch, Maurits Delchot, Ferranto Dongor.
Release
19.07.2017
Release NL
20.07.2017
Release DVD
22.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Mischa Kamp | Cast: Georgiefa Boomdijk (Jasmine), Floris Bosma (Stijn), Tyra Koning (Felicity), Maurits Delchot (Vader), Glen Faria (Fifty-Fifty), Liesbeth Peroti (Kok) e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2017

Weten wie we zijn, willen we dat niet allemaal? Een belangrijk onderdeel daarvan is weten van wie en van waar je vandaan komt. Onze ouders en familie vormen ons, of we willen of niet. Hetzelfde geldt voor onze omgeving en voor onze afkomst. In de aanstekelijke tienermusical Sing Song speelt dit een belangrijke rol, in een simplistisch maar vermakelijk verhaal dat vooral werkt dankzij de vele liedjes.

Jasmine gaat naar alle bovenstaande zaken op zoek als ze zich inschrijft voor een zangwedstrijd in Suriname. Om daar naar haar wortels te zoeken in de vorm van het land zelf én haar moeder, van wie ze alleen vage herinneringen heeft. Het enige wat ze nog weet, is een oud Surinaams slaapliedje dat haar moeder zong, en een foto van toen haar moeder jong was. Haar vader wil haar niks over haar moeder vertellen.

videotrailers & clips