T'padashtun (2017)

Kosovaars/Nederlands drama stelt de vraag: is oorlog ooit voorbij voor degenen die het meemaken?
play

5,8 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Kosovo
  • Nederland
85 Min Kosovo

Een eenzame jongen die in Amerstam woont met zijn vluchtelingenmoeder uit Kosovo, komt alsmaar in de problemen, terwijl hij haar acceptatie probeert te winnen. Maar de oorlogstrauma's, die zijn moeder voor hem verborgen houdt, zetten zijn wereld op de kop.

Alt titel
Unwanted
Regie
Edon Rizvanolli
Cast
Roos Netjes, Dennis Overeem, Hugo Koolschijn, Celia Nufaar, Kiefer Zwart, Edon Rizvanolli, Jason de Ridder, Adriana Matoshi, Niki Verkaar, Lilja Björk Hermannsdottir, Bislim Muçaj, Blerta Ismaili, Xhejlane Terbunja, Besnik Krapi, Shkumbin Istrefi.
Release
01.07.2017
Release NL
26.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Edon Rizvanolli | Cast: Adriana Matoshi (Zana), Jason de Ridder (Alban), Niki Verkaar (Ana), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2017

"De oorlog is voorbij," zegt een Serviër tegen de Kosovaarse Zana. Maar voor haar is de oorlog nog lang niet voorbij. De vraag is of die ooit voorbij zal zijn. Haar oorlogswonden zitten al jarenlang heel diep van binnen. Oorlog en het geweld dat mensen daarin aangedaan wordt, kunnen een leven lang impact hebben. En zelfs van generatie op generatie overgedragen worden.

Zana woont sinds de oorlog in Kosovo in Nederland, maar als ze hoort dat haar zoon Alban een Servisch vriendinnetje krijgt, brengt dat alle oude trauma's weer naar boven. Dus verbiedt ze subiet dat de twee met elkaar omgaan, maar ze kan aan haar zoon niet direct uitleggen waarom. Daarvoor is wat haar is overkomen te erg, daar heeft ze meer tijd voor nodig. Ondertussen zet de in Nederland opgegroeide, opstandige tiener Alban zijn relatie met de Servische Ana natuurlijk gewoon in het geheim voort.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

T'padashtun

acties