T'padashtun

T'padashtun (2017)

Kosovaars/Nederlands drama stelt de vraag: is oorlog ooit voorbij voor degenen die het meemaken?
play

5,8 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Kosovo
  • Nederland
85 Min Kosovo

Een eenzame jongen die in Amerstam woont met zijn vluchtelingenmoeder uit Kosovo, komt alsmaar in de problemen, terwijl hij haar acceptatie probeert te winnen. Maar de oorlogstrauma's, die zijn moeder voor hem verborgen houdt, zetten zijn wereld op de kop.

Alt titel
Unwanted
Regie
Edon Rizvanolli
Cast
Dennis Overeem, Celia Nufaar, Hugo Koolschijn, Roos Netjes, Jason de Ridder, Kiefer Zwart, Lilja Björk Hermannsdottir, Xhejlane Terbunja, Blerta Ismaili, Adriana Matoshi, Edon Rizvanolli, Besnik Krapi, Bislim Muçaj, Shkumbin Istrefi, Niki Verkaar.
Release
01.07.2017
Release NL
26.10.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Edon Rizvanolli | Cast: Adriana Matoshi (Zana), Jason de Ridder (Alban), Niki Verkaar (Ana), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2017

"De oorlog is voorbij," zegt een Serviër tegen de Kosovaarse Zana. Maar voor haar is de oorlog nog lang niet voorbij. De vraag is of die ooit voorbij zal zijn. Haar oorlogswonden zitten al jarenlang heel diep van binnen. Oorlog en het geweld dat mensen daarin aangedaan wordt, kunnen een leven lang impact hebben. En zelfs van generatie op generatie overgedragen worden.

Zana woont sinds de oorlog in Kosovo in Nederland, maar als ze hoort dat haar zoon Alban een Servisch vriendinnetje krijgt, brengt dat alle oude trauma's weer naar boven. Dus verbiedt ze subiet dat de twee met elkaar omgaan, maar ze kan aan haar zoon niet direct uitleggen waarom. Daarvoor is wat haar is overkomen te erg, daar heeft ze meer tijd voor nodig. Ondertussen zet de in Nederland opgegroeide, opstandige tiener Alban zijn relatie met de Servische Ana natuurlijk gewoon in het geheim voort.

videotrailers & clips