Jane (2017)

It Took a Woman to Unlock the Secret of Early Man

Aapjes kijken zoals nooit tevoren.
play

8,0 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Gebruikt niet eerder geziene beelden om het verhaal van de wereldberoemde Jane Goodall te vertellen. Focust zich op haar baanbrekende werk, haar relatie met cameraman en echtgenoot Hugo van Lawick en de chimpansees die ze bestudeerde.

Regie
Brett Morgen
Cast
Jane Goodall.
Opbrengst
$ 109.424
Release
28.11.2017
Release NL
28.12.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Brett Morgen | Cast: Jane Goodall (zichzelf) | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2017

Jane is een documentaire over de gelijknamige - toen nog doodnormale - Britse secretaresse die in 1957 de zeldzame kans kreeg chimpansees te bestuderen in Tanzania. Zonder de gebruikelijke diploma's op zak werd de zesentwintigjarige natuurliefhebber door een bevriende wetenschapper naar de Afrikaanse jungle gestuurd vanwege haar overstelpende liefde en toewijding voor dieren en natuur. Helemaal alleen, tussen de wilde primaten.

Meer dan honderd uur aan National Geographic-beeldmateriaal smolt regisseur Brett Morgen om tot een film die het professionele leven van Jane Goodall als onderzoeker naadloos verweeft met haar persoonlijke leven. Een grote klus die terecht is toevertrouwd aan Morgen. Hij dook al eerder in het precaire archiefmateriaal van Nirvana-frontman Kurt Cobain en maakte daar in 2015 Kurt Cobain: Montage of Heck van. Ook in Jane - van wie de biografie minstens zo interessant is als die van Cobain - distilleert Morgen met precisie een fijne mix van beelden uit de berg analoge filmrollen die tot voor kort onontdekt waren.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Jane Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jane

acties