Lucky

Lucky (2017)

Een mooi, waardig laatste afscheid van Harry Dean Stanton, in zijn laatste hoofdrol.
play

7,4 details

  • 88 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

Lucky volgt de spirituele reis van een negentigjarige atheïst en de gewoontes die hij erop nahoudt in een klein stadje in de woestijn.

Regie
John Carroll Lynch
Cast
Ed Begley Jr., David Lynch, Tom Skerritt, Harry Dean Stanton, Beth Grant, Barry Shabaka Henley, Ron Livingston, Bertila Damas, James Darren, Amy Claire, Ana Mercedes, Hugo Armstrong, Sarah Cook, Yvonne Huff, Ulysses Olmedo.
Release
11.03.2017
Release NL
08.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: John Carroll Lynch | Cast: Harry Dean Stanton (Lucky), David Lynch (Howard), Ron Livingston (Bobby Lawrence), Beth Grant (Elaine), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2017

Harry Dean Stanton: een icoon van de Amerikaanse cinema, met die fantastische, karakteristieke kop vol groeven. In Lucky speelde hij zijn laatste rol voordat hij op eenennegentigjarige leeftijd overleed op 15 september 2017. De film is haast een ode te noemen, waarin Lucky (net als Stanton zelf waarschijnlijk) moet accepteren dat het einde van zijn leven nadert. De acteur speelt het negentigjarige titelpersonage prachtig, of het nu in cowboyhoed is of alleen in zijn onderbroek. Lucky is voornamelijk de show van Harry Dean Stanton, en een waardig afscheid van de acteur.

Lucky is een oorlogsveteraan die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de marine dienst deed, zo blijkt uit een gesprek in de film, als hij een andere veteraan spreekt. Dit gedeelte uit Lucky's levensgeschiedenis lijkt geïnspireerd op dat van Harry Dean Stanton zelf, die ook in de marine zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Details over de oorlog waarin beide veteranen vochten lijken zo uit het leven gegrepen, wat Stantons acteerwerk extra cachet en realisme geeft. Dit is niet slechts een acteur die een rol speelt als een man die terugkijkt op een lang leven op het moment dat de dood dichter en dichterbij lijkt te komen, Stanton beleefde die situatie op dat moment ook echt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Lucky Nieuwsberichten