Broeders

Broeders (2017)

Overgedramatiseerde roadmovie over oorlog en familie vernauwt de weg tot empathie.
play

6,5 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Nederland
93 Min Nederland

Hassan en Mourad reizen naar Syrië om hun jongste broer Yasin te zoeken. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door Jordanië en Syrië, raken Hassan en Mourad ongewild betrokken bij het Syrische conflict. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen?

Regie
Hanro Smitsman
Cast
Dunya Khayame, Walid Benmbarek, Rachida Iaallala, Sophie van Winden, Mostafa Benkerroum, Mahjoub Benmoussa, Achmed Akkabi, Dina Raad-Yaghnam, Ghalia Takriti, Kamal Al Muhaisen, Bilal Wahib, Nairuz Ajlouni, Hamzeh Shaker Mahadin, Semy Benmbarek, Jamil Zraikat.
Release
23.09.2017
Release NL
15.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Hanro Smitsman | Cast: Achmed Akkabi (Hassan), Walid Benmbarek (Mourad), Bilal Wahib (Yasin), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2017

Laat in de avond valt een arrestatieteam een Nederlands woonhuis binnen. In alle mogelijke hoeken zoekt het team naar Yasin, een jonge kunststudent die onaangekondigd vertrok naar Jordanië om tekenles te geven in een vluchtelingenkamp in Azraq. Yasins familie weet weinig tot niets over zijn verblijf en Yasins broers besluiten om hem te zoeken. Mourad, een kille militair, en de jolige komiek Hassan gaan ondanks hun onenigheden tóch samen op pad en beginnen aan de gevaarlijke zoektocht naar hun jongere broer die zich in turbulente gebieden begeeft.

In de roadmovie Broeders staat het idee van mobiliteit centraal. Mourad en Hassan zijn onderweg met een missie en hun reis faciliteert de verschillende tonelen waarop zij zich voortbewegen. Deze plekken zijn emotioneel geladen: een vluchtelingenkamp, tot puin verwoeste huizen en verlaten grensgebieden omringd door prikkeldraad. Doet hun gekibbel er dan nog toe wanneer zij échte ellende zien? Wordt het dan niet gewoon tijd om de handen ineen te slaan en naast elkaars broers ook elkaars broeders te worden? Want alleen dan kunnen ze hun vermiste broertje terugvinden.

videotrailers & clips