Serenity

Serenity (2019)

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Film die weinig goed kan doen bij de criticasters zo te zien aan de waarderingen. Er hangt inderdaad een raar sfeertje in de hele film maar dat heeft zo ook zijn charme vind ik. Matthew McConaughey zet deze rol gewoon erg goed neer en ook de rest van de cast is goed op dreef in deze merkwaardige film. Het script is het script, daar mag je van denken wat je wilt uiteraard. Ik moet zeggen dat ik de film geboeid heb uitgekeken en dat zegt ook wel wat. Ook ik moest af en toe met de wenkbrauwen fronsen en had waarschijnlijk ook wat andere keuzes gemaakt qua plotwendingen, maar grote delen van de film zijn prima te pruimen en dat is ook zeker aan Matthew McConaughey te danken. Ik heb al veel goed werk van hem gezien. Dit is zeker niet zijn beste film overigens.
Best de moeite waard voor een keer.
6/10

Mr.Movies

Avatar

Serenity is een nieuwe drama thriller geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Steven Knight, de regisseur van Locke en Redemption.

De film gaat over Baker Dill (Matthew McConaughey) de kapitein van zijn vissersboot Serenity. Hij verdient geld met het vangen van vis en om toeristen visexcursies te geven. Zijn rustige leven verandert wanneer zijn ex-vrouw Karen (Anne Hathaway) weer in zijn leven terugkeert en hem vraagt haar en hun zoon te redden. Karen haar nieuwe man Frank (Jason Clarke) is namelijk een rijke alcoholistische man die haar in zijn dronken tijden mishandelt. Karen vraagt Baker hierom hem mee te nemen met een visexcursie en hem dan dronken te voeren om hem zo uiteindelijk voor de haaien te gooien en hem zo voor dood achter te laten. Karen haar terugkomst in Baker zijn leven en haar duistere verzoek brengen Baker weer terug naar zijn vroegere leven dat hij probeerde te vergeten. Baker komt zo voor de keuze te staan om zijn ex te helpen en terug te keren naar zijn oude leven of om gewoon door te gaan met zijn nieuwe rustige leven.

Deze film begint als een soort Moby Dick verhaal waar de kapitein van zijn schip een bepaalde vis probeert te vangen wat later verandert wanneer zijn ex terugkeert in zijn leven met het verzoek haar nieuwe partner te vermoorden. Deze verandering van het verhaal maakt de film wat duisterder, maar ook interessanter. Helaas zit er midden in de film nog een plottwist, die de hele film verandert en er zo voor zorgt dat de film achter het net vist. Deze tweede wending maakt van de interessante, duistere thriller een lichtere Sci-Fi fantasie film.

Serenity is ook de naam van een andere Sci-Fi thriller film uit 2005. Deze Serenity film was het vervolg op de tv-serie Firefly dat na één seizoen al gecancelled werd. In beide films is Serenity de naam van het schip uit de film. In de 2005 versie het ruimteschip en in de 2019 versie het vissersschip.

Ondanks dat je soms de green screen in de film wel terug kunt zien, heeft de film verder wel wat mooie beelden van de boot varend op de zee. Zo bevat de films wat mooie beelden voor fans van schepen, vissen en zeeën.

Het acteerwerk wordt door de meeste van de cast ook goed gedaan. Matthew McConaughey en Anne Hathaway speelde in 2014 ook als samen in de film Interstellar. In deze film spelen de twee ook weer goed samen. Jason Clarke speelt ook goed de schurk van de film. Als kijker krijg je net als de personages ook al snel een hekel aan hem en hoop je eigenlijk wel dat het hoofdpersonage hem voor de haaien weet te gooien, om zo zijn slachtoffers te helpen.