De IJslandbende (2018)

5 jongens en 1 meisje bereiden zich voor op expeditie naar IJsland

Nederlandse jeugdfilm profiteert van een fijne cast en mooie locaties.
play

6,2 details

  • 73 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
73 Min Nederland

In De IJslandbende wil de jonge puber Sem, ter nagedachtenis aan zijn overleden vader, een expeditie naar IJsland opzetten. Met zijn beste vriend Mohamed richt hij hiervoor De IJslandbende op. Vijf eigenzinnige jongens en een meisje, allen met hun eigen originaliteit, verenigen zich. Met de bende geven ze vorm aan hun eigen ideeën over IJsland. Ze creëren een wereld waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten, allerlei gekke streken op touw zetten en ze onvoorwaardelijke vriendschap ervaren. Totdat blijkt dat de bende voor Sem veel meer betekent dan voor de rest. Als de expeditievoorbereidingen voor de anderen vooral een spel blijken te zijn, neemt Sem een gevaarlijk besluit.

Regie
Mans van den Berg
Cast
Mattijn Hartemink, Jeroen Engeln, Mohamed Bayu, Babbelot Leeman, Obadh Kheir Eddin, Connor van Wijk, Ashwin Evers, Sem van Butselaar, Wendy Riksen.
Release
15.02.2018
Release NL
15.02.2018
Release DVD
09.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Mans van den Berg | Cast: Sem van Butselaar (Sem), Mohamed Bayu (Mo), Obadh Kheir Eddin (Ghandi), Babbelot Leeman (Stella), Ashwin Evers (Ashwin), Connor van Wijk (Anton), e.a. | Speelduur: 73 minuten | Jaar: 2018

De IJslandbende is tot stand gekomen met behulp van crowdfunding: via een website konden mensen geld doneren aan dit filmproject. Alle donateurs mochten vervolgens zelf opdraven als figuranten of hielpen mee achter de schermen. Jonge vrijwilligers hielden zich onder meer bezig met de art direction en de visagie. Dat enorme enthousiasme betaalt zich uit in een aanstekelijke Nederlandse jeugdfilm.

Het verhaal draait om de twaalfjarige Sem, die ter nagedachtenis aan zijn overleden vader een expeditie naar IJsland wil ondernemen. Daartoe verzamelt hij verschillende leeftijdsgenootjes om zich heen die hem zullen vergezellen op de gevaarlijke tocht. Vijf jongens en één meisje vormen in die hoedanigheid de 'IJslandbende', een clubje dat compleet voorzien is van een uitvalsbasis in de nabijgelegen bossen. Aldaar bereiden de tieners zich voor op de extreme weersomstandigheden, bijvoorbeeld door zichzelf op te sluiten in een koelkast.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De IJslandbende

acties