Honey Boy (2019)

Shia LaBeoufs beste rol als zijn eigen vader in een verhaal over zijn turbulente jeugd.
play

7,3 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har'el naar een scenario van Shia LaBeouf, gebaseerd op zijn veelbewogen ervaringen als jonge acteur en zijn complexe relatie met zijn vader. Shia LaBeouf laat op semi-autobiografische wijze zien hoe hij als tiener beroemd werd om vervolgens als volwassene in een afkickkliniek te belanden

Regie
Alma Har'el
Cast
Shia LaBeouf, Clifton Collins Jr., Maika Monroe, Lucas Hedges, Natasha Lyonne, Martin Starr, Noah Jupe, Laura San Giacomo, Dorian Brown, Byron Bowers, FKA Twigs, Greta Jung, Giovanni Lopes, Mario Ponce, Haylee Sanchez.
Release
25.01.2019
Release NL
04.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Alma Har'el | Scenario: Shia LaBeouf | Cast: Shia LaBeouf (James), Lucas Hedges (Otis, 22 jaar), Noah Jupe (Otis, 12 jaar), FKA Twigs (Shy Girl), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2019

Shia LaBeouf leek een nieuwe grote ster te worden, iets meer dan tien jaar geleden. In 2007 was Disturbia een onverwacht grote hit, deed hij een stem in de succesvolle animatiefilm Surf's Up en speelde hij de menselijke hoofdrol in de eerste Transformers. Het jaar daarna speelde hij de zoon van Indiana Jones in Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, waarin gesuggereerd werd dat hij het stokje van Harrison Ford zou overnemen. Je zou hem een 'gouden jongen' kunnen noemen, voor wie alles mee zit. Maar LaBeouf werd nooit de nieuwe Indiana Jones. Een echte actiester werd hij ook niet. In plaats daarvan gebruikte hij zijn naam en faam om performance art en gewaagde filmhuisfilms zoals Lars von Triers Nymphomaniac te promoten.

Honey Boy gaat over de tijd voor dat alles, en tegelijk over de tijd daarna. LaBeouf schreef een fictief script over zijn jeugd als kindsterretje, dat van zijn twaalfde altijd op televisie- en filmsets stond. Zijn vader begeleidde hem, maar niet altijd met liefde. Samen met regisseur Alma Har'el werkte hij dat uit tot een film waarin hij als volwassene tijdens gedwongen therapie (na zich in het openbaar dronken misdragen te hebben) zichzelf moet confronteren met zijn verleden.

alle artikelen (2)

Honey Boy Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Honey Boy

acties