La villa

La villa (2017)

Dolende Franse zestigers denken met weemoed terug aan de grandeur van weleer.
play

6,4 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Frankrijk
107 Min Frankrijk

Drie volwassen kinderen verzamelen zich bij de villa van hun stervende vader, waar ze nadenken over wie ze zijn, wie ze geworden zijn en wat ze geërfd hebben.

Alt titel
The House by the Sea
Regie
Robert Guédiguian
Cast
Yann Trégouët, Ariane Ascaride, Gérard Meylan, Jacques Boudet, Jean-Pierre Darroussin, Geneviève Mnich, Anaïs Demoustier, Robinson Stévenin, Fred Ulysse, Dioucounda Koma, Haylana Bechir, Ayoub Oaued, Giani Roux, Esther Seignon.
Release
01.09.2017
Release NL
24.05.2018
Release DVD
28.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Guédiguian | Cast: Ariane Ascaride (Angèle), Jean-Pierre Darroussin (Joseph), Gérard Meylan (Armand), Fred Ulysse (Maurice), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2017

Een zieke pater familias, kinderen die onenigheid hebben over de nalatenschap en tegelijkertijd geconfronteerd worden met demonen uit het verleden. Het klinkt als een bekend scenario. Je moet als filmmaker van goede huizen komen om hier een vernieuwende draai aan te geven. Regisseur Robert Guédiguian probeert het door er zijn kenmerkende sociaal-maatschappelijke kritiek in te verweven, maar dat voorkomt niet dat La Villa voor een groot deel toch behoorlijk conventioneel aanvoelt.

In een slaperig Frans kustplaatsje vlakbij Marseille komen Angèle, Joseph en Armand na jaren weer bij elkaar in de villa van hun vader Maurice, nadat hij door een beroerte is getroffen. Zij staan voor moeilijke keuzes: ze moeten niet alleen beslissingen nemen over de erfenis, zijn zelfgebouwde villa en het restaurant van hun vader, maar ook hoe hij de jaren die hem nog resten verzorgd zal worden.

videotrailers & clips