Disobedience (2017)

Love is an act of defiance.

Dit romantische drama bewijst maar weer eens hoe ver je kunt komen door twee actrices op de toppen van hun kunnen te laten acteren.
play

6,9 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Ierland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
114 Min Ierland

Een vrouw keert terug naar de gemeenschap die haar ooit verwierp, omdat ze verliefd raakte op een vriend uit haar juegd. Eenmaal terug, knalt hun passie weer uiteen en verkennen ze de grenzen van geloof en seksualiteit.

Regie
Sebastián Lelio
Cast
Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola, Nicholas Woodeson, Anton Lesser, Allan Corduner, Cara Horgan, Bernice Stegers, Steve Furst, David Fleeshman, Clare Francis, Sophia Brown, Anthony Dowding, Trevor Allan Davies, Lia Cohen.
Release
10.09.2017
Release NL
12.07.2018
Release DVD
19.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Sebastián Lelio | Cast: Rachel Weisz (Ronit Krushka), Rachel McAdams (Esti Kuperman), Alessandro Nivola (Dovid Kuperman), Nicholas Woodeson (Rabbi Goldfarb), Liza Sadovy (Rebbetzin Goldfarb) e.a.| Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2017

Een jaar of vijf geleden leek het erop dat Rachel Weisz haar status als serieus drama-actrice even had gepauzeerd door rollen aan te nemen in blockbusters als Oz the Great and Powerful en The Bourne Legacy, die respectievelijk de opzet en de doorstart van filmreeksen moesten worden. Helaas voor de Britse actrice liep het anders: de Bourne-reeks ging uiteindelijk gewoon weer verder met Matt Damon en een Oz-vervolg werd wel aangekondigd maar kwam nooit van de grond. De stevige cheques die haar waarschijnlijk werden voorgehouden mits ze zou komen opdraven in potentiële vervolgfilms, heeft ze aldus moeten missen, maar gelukkig is daarvoor in de plaats een indrukwekkende reeks sterke vertolkingen in kwaliteitsfilms gekomen.

Een groot geluk voor de kijker, want Weisz is een te goed actrice om te verspillen aan simpel blockbusterwerk en veel beter op haar plek in films als Youth, The Lobster, Denial en My Cousin Rachel. Haar hoofdrol in Disobedience sluit daar netjes op aan en kan gerust worden beschouwd als een poging een tweede Oscar binnen te hengelen. Het valt te bezien of dat gaat lukken, al was het maar omdat Weisz in dit door haarzelf geproduceerde drama behoorlijk dicht bij zichzelf blijft: een in New York woonachtige vrouw, afkomstig uit een Joods gezin in Londen. Waarin haar personage wel afwijkt, is in haar seksuele voorkeur. Dat de door haar vertolkte Ronit ooit volledig heeft gebroken met haar strikt gelovige familie en sociale omgeving, is vanwege een lesbische relatie met iemand uit hetzelfde wereldje. Toen deze verhouding aan het licht kwam, is ze Londen ontvlucht en nooit teruggekeerd.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Disobedience

acties