Serenity (2005)

The future is worth fighting for.

Avontuurlijke science fiction-film met vaart, actie, spanning, drama en humor.
play

7,3 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepatisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.

Regie
Joss Whedon
Cast
Chiwetel Ejiofor, Morena Baccarin, Sarah Paulson, Alan Tudyk, Nathan Fillion, Adam Baldwin, David Krumholtz, Summer Glau, Gina Torres, Michael Hitchcock, Ron Glass, Sean Maher, Jewel Staite, Rafael Feldman, Yan Feldman.
Budget
$ 39.000.000
Opbrengst
$ 38.869.464
Release
30.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Joss Whedon | Cast: Nathan Fillion (Malcolm Reynolds), Summer Glau (River Tam), Gina Torres (Zoë Warren), Alan Tudyk (Hoban ‘Wash’ Washburn), Chiwetel Ejiofor (The Operative) e.a. | Speelduur: 119 min.

De televisieserie Firefly werd na één half seizoen van de buis gehaald naar aanleiding van tegenvallende kijkcijfers. Bedenker Joss Whedon gaf zijn concept echter niet op en wist studio Universal ervan te overtuigen de film Serenity te financieren, als een vervolg op de geflopte serie. Een fanatieke groep fans van het programma en opvallend hoge DVD-verkoopcijfers hielpen hem hierbij. Whedon maakte eerder de programma’s Buffy the Vampire Slayer en Angel en zijn werk aan het script van Toy Story werd genomineerd voor een Oscar. Serenity is de eerste lange speelfilm die hij zelf schreef én regisseerde. Met dit regiedebuut maakt hij meteen het beste van zijn carrière tot nu toe.

Vijfhonderd jaar in de toekomst is er een galactische Alliantie die de scepter zwaait over het verkende heelal. Aan de randen daarvan bestaan er echter werelden waar de invloed van die grote militaire macht niet zo indrukwekkend is. Deze gebieden zijn enigszins vergelijkbaar met het oude (Amerikaanse) westen. Hier beweegt Malcolm Reynolds zich met zijn transportschip Serenity en diens sympathieke bemanning. Zij stelen en smokkelen regelmatig goederen, maar vervoeren vooral mensen zonder vragen te stellen. Twee van de vaste passagiers brengen iedereen in gevaar doordat één van hen, River, een meisje is met ongekende gaven en krachten, waar de Alliantie gebruik van wil maken. Haar broer bevrijdde haar uit een medisch lab en sindsdien zijn ze al tijden op de vlucht, waaronder al vele maanden aan boord van de Serenity.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Serenity Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...Leuke sciencefictionfilm. Heeft helemaal geen aandacht gekregen in de cinema's terwijl hij duizend k......"

wiers

"...Zie ik tot mijn stomme verbazing op tv dat inplaats van deze film Predator aangekondigt staat...."

Wood Clinteast

"...Erg fijne SciFi die eigenlijk geen moment verveeld mede door een behoorlijk script waarmee de cast z......"