Conspiracy Theory (1997)

They knew too much

Reviews (3)

Ann McDunn

Avatar

Dit is beslist een goede film, met prima spel van Mel Gibson en Julia Roberts. Mel als een paranoïde man, die echt lijdt onder zijn waandenkbeelden, maar eigenlijk is het up to date, want er zijn inmiddels alweer veel mensen die overal complot theorieën in zien, niet zo overduidelijk als Mel die heeft, maar het komt ergens toch wel bekend voor, en zoals in deze film, niet altijd ten onrechte.

Fok83

Avatar

De meeste mensen hier vinden het verhaal van deze film een beetje vergezocht. Misschien is het daarom wel leuk om te weten dat het verhaal in wezen is gebaseerd op de "Manchurian Candidate" theorie.

De CIA zou mensen dusdanig hersenspoelen dat ze "mind-control" op diezelfde personen konden toepassen. Zo'n man/vrouw wordt bijv. gebeld, krijgt dan een bepaalde toon te horen en voert een vooraf "geprogrammeerde" taak uit. Meestal het vermoorden van bepaalde mensen.

Of dit de film minder vergezocht maakt weet ik niet. Maar voor liefhebbers van UFO's en dergelijke is deze theorie op zijn minst aardig te noemen. Net als mensen die beweren ontvoerd te zijn door groene mannetjes zijn hier ook weer mensen die beweren door de CIA onder handen genomen te zijn (zo iemand vertolkt Gibson in deze film alleen hij weet niet wat er met hem aan de hand is). En waar wel eens gezegd wordt dat Elvis met de groene mannetjes is meegegaan wordt er hier gespeculeerd over de moord op Kennedy door een Manchurian candidate. Klik hier voor meer info over de "Manchurian Candidate" theorie, mocht je dat willen.

PS: De film is misschien geen topper maar zeker de moeite waard.

Pieternel

Avatar

Hmm, vind het moeilijk wat over deze film te zeggen.
Heb hem al een aantal keren "gezien" en ben evenzovele keren (-1) in slaap gevallen.
Aangezien ik hem best redelijk vond denk ik dat dat slaapgedoe meer door de tijdstippen waarop ik keek veroorzaakt werd.
Geen geweldig goede film, maar zeker ook niet slecht. Gibson kan goed genoeg met zijn ogen rollen om overtuigend als lichtelijk gestoord individu over te komen.
Gewoon een keertje kijken!