The Guilty

The Guilty (2018)

Le polar danois qui emballe la presse et le public.

Een zenuwslopende en psychologisch gelaagde thriller van beginnend filmmaker Gustav Möller, die met minimale middelen een zeldzaam sterk filmdebuut aflevert.
play

7,8 details

  • 85 Min
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Denemarken
85 Min Denemarken

Een politieagent beantwoordt een telefoontje van een vrouw, die ontvoerd blijkt te zijn. Het is het begin van een race tegen de klok om haar te redden.

Alt titel
Den Skyldige
Regie
Gustav Möller
Cast
Jakob Cedergren, Laura Bro, Morten Thunbo, Morten Suurballe, Jacob Lohmann, Omar Shargawi, Peter Christoffersen, Jessica Dinnage, Katinka Evers-Jahnsen, Simon Bennebjerg, Johan Olsen, Jeanette Lindbæk, Guuled Abdi Youssef, Caroline Løppke, Nicolai Wendelboe.
Release
21.01.2018
Release NL
09.08.2018
Release DVD
12.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Gustav Möller | Cast: Jakob Cedergren (Asger Holm), Jessica Dinnage (Iben), Omar Shargawi (Rashid), Johan Olsen (Michael) e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2018

Het lijkt een simpel recept voor snel en goedkoop succes. Men neme één locatie, één acteur, en één groot conflict met een snel naderende deadline, en voilà: een budgetvriendelijke thriller in geen tijd geproduceerd. Maar schijn bedriegt. Het vergt talent om met beperkte middelen suspense te creëren en gelaagde personages neer te zetten. De Deense filmmaker Gustav Möller slaagt hier met Den Skyldige op alle fronten in en won zowel op Sundance als op het International Filmfestival Rotterdam de publieksprijs voor Beste Film. Terecht, want hij levert niet alleen een nagelbijtend spannend, maar ook een verassend psychologisch diepgravend speelfilmdebuut af.

Het concept waarbij de volledige film zich in real-time afspeelt op één en dezelfde locatie waarbij de telefoon een belangrijke rol speelt, is zeker niet nieuw en al een aantal keer met succes uitgevoerd. Zo volgden we in Locke (2013) het personage van Tom Hardy, die in zijn auto op weg naar huis met zijn telefoon zowel een groot persoonlijk, als zakelijk probleem probeert op te lossen. Of wat te denken van het claustrofobische Buried (2010), waarin Ryan Reynolds levend wordt begraven, met zijn mobiele telefoon als laatste redmiddel.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Guilty Nieuwsberichten