Figlia mia

Figlia mia (2018)

Intens Italiaans drama waarin een klein meisje twee zeer tegenovergestelde moeders blijkt te hebben.
play

6,5 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Italië
  • Duitsland
  • Zwitserland
97 Min Italië

Een dochter wordt verscheurd tussen twee moeders. De een voedde haar met liefde op. De ander is haar biologische moeder, die haar instinctief terug wil.

Alt titel
Daughter of Mine
Regie
Laura Bispuri
Cast
Valeria Golino, Udo Kier, Michele Carboni, Alba Rohrwacher, Sara Casu, Fiorenzo Mattu, Julia Radovic, Maria Loi, Michela Atzeni, Giuseppe Boy, Massimiliano Caprara, Lia Careddu, Francesco Falchetto, Felice Montervino, Carla Orrù.
Release
18.02.2018
Release NL
23.08.2018
Release DVD
27.11.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Laura Bispuri | Cast: Valeria Golino (Tina), Alba Rohrwacher (Angelica), Sara Casu (Vittoria), Udo Kier (Bruno) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2018

Wat maakt een moeder een moeder? Is het puur het biologische feit dat ze fysiek geboorte gaf aan haar kind? Of is het de liefde, zorg en opvoeding die ze haar kind geeft? Of zijn die factoren eerder wat een moeder een goede moeder maakt? Deze vragen stelt regisseur Laura Bispuri aan haarzelf en haar publiek met haar nieuwste film Figlia mia, Italiaans voor 'mijn dochter'. Waarin Vittoria, die negenjarige dochter uit de titel, ook gedwongen wordt om over deze vragen na te denken.

In de openingsscène van Figlia mia loopt Vittoria voor het eerst Angelica tegen het lijf, terwijl die seks met een willekeurige man heeft. Verward rent ze naar haar moeder, Tina, ze is nog te jong om te begrijpen wat ze gezien heeft. Het is een patroon dat een aantal keer in de film terugkeert: Het roekeloze en egoïstische gedrag van Angelica stelt Vittoria bloot aan een nieuwe, nare volwassen wereld waar Tina haar voor wil beschermen. Maar dat gaat niet zomaar, doordat Vittoria langzaamaan doorkrijgt dat Angelica haar biologische moeder is, wat vele ingewikkelde gevoelens en verschillende soorten liefdes oproept bij de drie vrouwen, inclusief onvoorwaardelijke liefde, verloren liefde en onbeantwoorde liefde.

videotrailers & clips