SuperFly (2018)

Redefine The Hustle

Inspiratieloze, zielloze remake van de cultklassieker mist de gelaagdheid en de muziek van het origineel.
play

5,2 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

SuperFly - de film die een genre wist te definiëren wat de personages, look, sound en feel betreft, wordt opnieuw aan een nieuwe generatie gepresenteerd door regisseur Director X.

Regie
Director X.
Cast
Michael K. Williams, Jennifer Morrison, Jason Mitchell, Big Boi, Esai Morales, Brian F. Durkin, Trevor Jackson, Lex Scott Davis, Kaalan Walker, Jacob Ming-Trent, Terayle Hill, Dominique Madison, Andrea Londo, Big Bank Black, Angel Love.
Release
13.06.2018
Release NL
13.09.2018
Release DVD
30.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Director X. | Cast: Trevor Jackson (Youngblood Priest), Jason Mitchell (Eddie), Michael Kenneth Williams (Scatter), Lex Scott Davis (Georgia). Jennifer Morrison (Detective Mason) e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2018

Super Fly uit 1972 is grotendeels een blaxploitation-klassieker geworden dankzij de funky soundtrack van Curtis Mayfield. Niet alleen is de muziek steengoed, Mayfield bekritiseerde in zijn liedjes de daden en filosofie van hoofdpersoon Priest en de gangsters om hem heen. Daarmee gaf de muzikant de film een dubbele laag die ontbreekt in de gelijknamige remake uit 2018, waarin producent en rapper Future onbeschaamd vanuit het perspectief van drugsdealer Priest zingt en rapt, zonder enige zelfreflectie. In handen van muziekvideoclipregisseur Director X. is de nieuwe Superfly een viering van een oppervlakkige, materialistische lezing van de Amerikaanse droom zonder een greintje ironie.

Op zich is het logisch dat in een update van Super Fly het verhaal van New York naar de stad Atlanta is verplaatst, want dat is inmiddels de hipste plek van Amerika geworden waar heel Hollywood wil filmen. Dat de funky soul van Curtis Mayfield is vervangen door de trap van Future (die niet alleen de film, maar ook de soundtrack produceerde inclusief een aantal eigen nummers), Young Thug, Rico Love en Lil' John is niet onlogisch. Mayfield was de muziek van de straat van toen en de juiste keuze voor een verhaal over drugsdealers uit de getto's van Amerika. Future is dat nu. De rapper komt ook nog eens uit Atlanta, zoals veel van de populaire trapmuziek van nu.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

SuperFly Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

SuperFly

acties