Algemeen

Waarom 'SuperFly' geen gewone remake is

Director X legt het ons uit.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 12:15 in Algemeen
Remakes en reboots zijn altijd al onderdeel geweest van Hollywood, maar de laatste jaren voelt het voor velen alsof er teveel zijn. Een van de nieuwste van die vele remakes is de nieuwe versie van de blaxploitation-klassieker Super Fly, die SuperFly heet. Regisseur Director X (jawel) is echter van mening dat SuperFly niet zomaar een remake is:

''Je zal zien wat we gedaan hebben - we hebben het origineel genomen, het afgebroken en weer opgebouwd. Dit is niet zo'n 'remake' waarbij je denkt: 'waar heeft dit ergens mee te maken?' De personages zijn er, in essentie gebeurt er hetzelfde met ze, we behandelen de belangrijke aspecten, en vanaf dat punt kunnen we dingen veranderen.

We begonnen met het fundament. Wat moeten we doen om Superfly te maken, wat zijn de originele elementen van de film die we nodig hebben en wat zijn de zaken die we moeten veranderen? Niet wat we willen veranderen. Wat er echt nodig is. Waar geloven we niet (meer) in? Welke keuzes moeten we maken om nieuwe dingen te laten gebeuren, en wat leidt ons tot dit pad?''


Die veranderingen houden onder andere in dat de setting verplaatst is van New York naar Atlanta en de bemoeienis van een Mexicaans drugskartel. SuperFly draait momenteel in de bios in de VS, en zal in september bij ons verschijnen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Locotelli

Avatar

Ben benieuwd. Het origineel was geweldig met die soundtrack van Curtis.

nieuwslaatste nieuws

meest populair