Juliet, Naked

Juliet, Naked (2018)

From the author of About a Boy and High Fidelity

Wat te doen als je relatie is stukgelopen omdat je man geobsedeerd is door een verdwenen muzikant? Gewoon een nieuwe relatie aangaan met die muzikant.
play

6,7 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Annie zit vast in een langlopende relatie met Duncan. Duncan is een obsessieve fan de obscure rockmuzikant Tucker Crowe. Wanneer de akoestische demo van Tucker's enige hit van 25 jaar geleden wordt ontdekt en uitgebracht, leidt de release van die demo tot een ontmoeting met Tucker Crowe die al hun levens zal veranderen. Annie valt voor Tucker Crowe, wat de relatie met Duncan en Duncans obsessie voor Tucker Crowe nogal gecompliceerd maakt.

Regie
Jesse Peretz
Cast
Ethan Hawke, Rose Byrne, Paul Blackwell, Megan Dodds, Chris O'Dowd, Karol Steele, Michael Chapman, Johanna Thea, Jimmy O. Yang, Lily Newmark, Azhy Robertson, Lily Brazier, Ayoola Smart, Georgina Bevan, Ko Iwagami, Janine Catterall.
Release
19.01.2018
Release NL
16.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Jesse Peretz | Cast: Rose Byrne (Annie), Ethan Hawke (Tucker Crowe), Chris O'Dowd (Duncan), Azhy Robertson (Jackson Crowe), Lily Brazier (Ros) e.a.| Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2018

Het schrijfwerk van de Britse auteur Nick Hornby biedt al zo'n twintig jaar een goede voedingsbodem voor ietwat onconventionele romantische komedies, al begint zich daarin gaandeweg wel een bepaalde formule te openbaren. Hornby's verhalen draaien namelijk vooral om relaties die vastlopen op grote verschillen in volwassenheid tussen man en vrouw. Want waar de dames doorgaans hun best doen iets van hun leven te maken, klampen de heren zich vooral vast aan trivialiteiten en schuiven zij alle serieuze levensbeslissingen zoveel mogelijk voor zich uit. Het is dan ook geen toeval dat de drie films waarvoor Hornby de scenario's schreef op basis van andermans boeken (An Education, Wild en Brooklyn) allemaal een sterke vrouwelijke hoofdpersoon hebben en qua toon een stuk serieuzer zijn dan de films die op zijn eigen schrijfwerk zijn gebaseerd.

Dat Hornby's sympathie duidelijk ligt bij de serieuzer ingestelde vrouwelijke personages, betekent overigens niet dat hij een aversie heeft tegen hun mannelijke tegenhangers. Want ondanks al hun tekortkomingen wordt er toch sympathie gewekt voor de onvolwassen mannen in Fever Pitch, High Fidelity en About a Boy. Dat lukt vooral doordat het verhaal vanuit hun perspectief wordt verteld. Hierdoor leren we deze mannen dusdanig goed kennen dat hun tekortkomingen acceptabel worden en we als kijker zelfs vatbaar worden voor het idee dat de vrouwen in hun leven mogelijk bepaalde zaken wat te serieus nemen. Juliet, Naked, de nieuwste Hornby-verfilming, weet een lekkere draai te geven aan de formule door het perspectief te tonen van een vrouw die door zo'n typische Hornby-hoofdpersoon aan het lijntje wordt gehouden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Juliet, Naked Nieuwsberichten