What Will People Say (2017)

Sent to a country she's never known... she must risk everything to break free.

Een ietwat vlakke vertelling van hoe een meisje door haar ouders naar Pakistan wordt ontvoerd.
play

7,1 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Noorwegen
  • Duitsland
  • Zweden
  • Frankrijk
  • Denemarken
106 Min Noorwegen

De zestienjarige Nisha leidt een dubbelleven. Bij haar familie is ze de perfecte Pakistaanse dochter, maar bij haar vrienden is ze een normale Noorse tiener. Als haar pa haar met een jongen in bed betrapt, botsen de twee werelden en wordt ze naar Pakistan ontvoerd.

Alt titel
Hva vil folk si
Regie
Iram Haq
Cast
Adil Hussain, Trine Wiggen, Sheeba Chaddha, Maria Bock, Lalit Parimoo, Ekavali Khanna, Rohit Saraf, Maria Mozhdah, Ali Arfan, Freddy Singh, Sara Khorami, Isak Lie Harr, Nokokure Dahl, Jannat Zubair Rahmani.
Release
09.09.2017
Release NL
20.09.2018
Release DVD
18.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Iram Haq | Cast: Maria Mozdah (Nisha), Adil Hussain (Mirza), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2017

In What Will People Say staat de vraag uit de titel centraal: wat zullen de mensen wel niet denken of zeggen van ons? Nisha woont met haar familie in Noorwegen, waar ze het prima naar haar zin lijkt te hebben. Al snel blijkt echter dat ze van haar streng conservatieve Pakistaanse familie niks mag wat in het Westen als normaal pubergedrag wordt gezien. Er heerst overduidelijk een heftige sociale controle binnen de Pakistaanse gemeenschap.

Wanneer vader Mirza op zijn eigen verjaardag besluit te dansen, hoort hij later van zijn vrouw en zoon dat de andere mensen hier zeker over zullen roddelen. Nisha klimt 's avonds uit het raam van haar kamer op de tweede verdieping om met haar vrienden rond te kunnen hangen of om naar feestjes te kunnen gaan. Wanneer ze echter op een avond een jongen besluit mee te nemen naar haar kamer en ze betrapt worden door haar vader gaat alles mis. De familie van Nisha besluit haar te kidnappen naar Pakistan om haar weer de Pakistaanse normen en waarden aan te leren. Regisseur Iram Haq is zelf als tiener door haar ouders gekidnapt naar Pakistan. Doordat Haq deze traumatische gebeurtenissen zelf heeft meegemaakt, is What Will People Say soms iets te zwart-wit, maar verder is het een sterke film over een cultuurbotsing.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

What Will People Say

acties