Burning

Burning (2018)

Now Tell the Truth

Een fenomenaal en poëtisch mysterie over eenzaamheid in het moderne Zuid-Korea.
play

8,1 details

  • 148 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Zuid-Korea
148 Min Zuid-Korea

Jong-su is parttime werknemer, die tijdens een bezorgrondje Hae-mi tegenkomt. Ze woonden ooit in dezelfde wijk. Zij vraagt hem om op haar kat te letten in de tijd dat ze naar Afrika gaat. Als ze dan terugkeert, blijkt ze een geheime hobby te hebben.

Alt titel
Beoning
Regie
Chang-dong Lee
Cast
Steven Yeun, Ah In Yoo, Jeon Jong-seo, Soo-Kyung Kim, Seung-ho Choi, Sung-Keun Moon, Bok-gi Min, Soo-Jeong Lee, Hye-ra Ban, Mi-Kyung Cha, Bong-ryeon Lee, Wonhyeong Jang, Seok-Chan Jeon, Joong-ok Lee, Ja-Yeon Ok, Seong-kun Mun.
Release
16.05.2018
Release NL
11.10.2018
Release DVD
12.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Chang-dong Lee | Cast: Ah-In Yoo (Lee Jong-su), Steven Yeun (Ben), Jong-seo Jeon (Shin Hae-mi), e.a.| Speelduur: 148 minuten | Jaar: 2018

Na zijn vorige zeer goed ontvangen film Poetry is Chang-dong Lee acht jaar later terug met Burning. Deze film, gebaseerd op het korte verhaal Schuurtjes in Brand Steken van Haruki Murakami, levert een duistere en poëtische kijk op het moderne leven in Zuid-Korea. Daarnaast weet Chang-dong Lee een zeldzaam gevoel van contemplatie en mysterie op te roepen. Lee geeft een eigen draai aan het verhaal en brengt een poëtische lading aan. Elk shot en elke dialoog draagt deze mysterieuze sfeer uit. Niet is wat het lijkt in deze film en de cinematografie brengt dat prachtig in beeld.

Lee Jong-su is een bezorger in Seoul. Tijdens zijn werk komt hij Shin Hae-mi tegen, die uit hetzelfde dorp komt. Hae-mi werkt als danseres voor winkels in Seoul om mensen naar binnen te krijgen. Ze is daarnaast een fascinerend personage met een voorliefde voor pantomime. Zo ontleedt ze een onzichtbare mandarijn om die vervolgens op te eten. Hae-mi en Jong-su kunnen het al snel goed met elkaar vinden en worden vrienden; er slaat zelfs een romantische vonk tussen de twee over. Hae-mi gaat echter op vakantie naar Afrika, terwijl Jong-su achterblijft om op de kat van Hae-mi te passen. Wanneer Hae-mi terugkomt van haar reis, komt ze terug met haar nieuwe liefde Ben. De verbouwereerde Jong-su lijkt Ben vanaf het begin niet te mogen. Ben is in de woorden van Jong-su een 'Great Gatsby', want hij is 'een rijke jongen van wie we eigenlijk helemaal niet weten wat hij doet.' Er hangt inderdaad een mysterieuze sfeer om Ben heen. Wanneer Ben een vreemde bekentenis doet, raakt Jong-su steeds meer geobsedeerd door hem.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Burning Nieuwsberichten