Vechtmeisje (2018)

Afgemeten boksfilm die geen onverwachte stoot durft uit te delen.
play

6,4 details

  • 84 Min
  • Actie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Nederland
84 Min Nederland

De twaalfjarige Bo is een getalenteerd, maar heethoofdig kickbokser. Maar ze wordt afgeleid door haar ouders die gaan scheiden en in een vechtscheiding zitten. Bo moet leren haar emoties accepteren en leren dat niet alles onder controle is.

Regie
Johan Timmers
Cast
Ali Ben Horsting, Imanuelle Grives, Bob Schwarze, Aiko Beemsterboer, Hilde De Baerdemaeker, Robert Nederlof, Dioni Jurado-Gomez, Bas Keizer, Rein Hofman, Noa Farinum, Luna Becking, Adnane Atallah, Dyon Wilkens, Dana Goldberg, Mighty Mika.
Release
30.09.2018
Release NL
18.10.2018
Release DVD
06.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Timmers | Cast: Aiko Beemsterboer (Bo), Ali Ben Horsting (Alex), Imanuelle Grives (Cecilia), Noa Farinum (Joy) e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2018

Eerst nadenken dan doen, wordt keer op keer tegen Bo gezegd. Samen met haar broer gaat de impulsieve tiener gebukt onder de echtscheiding van haar ouders. De moeder vindt een appartement buiten de stad en de twee beginnende pubers trekken bij haar in. Het appartement is klein, minder luxe dan het ruime huis van hun vader en heeft maar één slaapkamer voor hun tweeën; dat wordt delen dus. De broer en zus houden zich groot onder deze omstandigheden. Van buiten ogen ze kalm, maar van binnen kolkt het.

Dat is de premisse die Vechtmeisje voortdurend onderstreept: die van een wereld waar alles maar gaat zoals die gaat, vol tegenslagen en gedwongen veranderingen, waarin een jong individu moet opkomen voor zichzelf. Dat geldt voor Bo, het vechtmeisje dat bij toeval vanaf een hoge flat haar nieuwe buurmeisje een bokshandschoen ziet verliezen en deze terug wil geven. Via het ellenlange trappenhuis spoedt Bo zich naar beneden, raapt de handschoen op en geeft deze terug aan Joy die inmiddels is gearriveerd op haar boksschool. Geluid van slippende sportschoenen, intensief gehijg en bovenal een zichtbare discipline bij de trainende leeftijdsgenoten verwonderen haar.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Vechtmeisje Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Vechtmeisje

acties