The King (2017)

The Rise of a King, the Fall of an Empire.

Muzikale roadtrip in de voetsporen van Elvis Presley en een creatieve ontmanteling van de Amerikaanse samenleving.
play

6,8 details

  • 107 Min
  • Documentaire
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
107 Min Duitsland

Veertig jaar na de dood van Elvis Presley, vertrekt regisseur Eugene Jarecki op een muzikale roadtrip door de Verenigde Staten om te kijken naar de wording van Elvis.

Regie
Eugene Jarecki
Cast
Ethan Hawke, Alec Baldwin, James Carville, Chuck D., Emmylou Harris, George Klein, Rosanne Cash, Tony Brown, EmiSunshine, Mary Gauthier, Lana Del Rey, Maggie Clifford, Emi Sunshine & The Rain, John Hiatt, Radney Foster, Patricia Gaines.
Opbrengst
$ 162.589
Release
20.05.2017
Release NL
08.11.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Eugene Jarecki | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2017

Toen Eugene Jarecki zijn plannen voor een nieuwe documentaire kenbaar maakte, kreeg hij van zijn familieleden het verwijt dat hij in een midlifecrisis zou zijn beland. Je kunt ze nauwelijks ongelijk geven. Bestaat er een groter cliché dan een man van middelbare leeftijd die in een oldtimer door de Verenigde Staten wil rondreizen? Toch zou het zonde zijn om The King daarom gelijk af te schrijven. Deze documentaire is naast een muzikale roadtrip ook een creatieve ontmanteling van de Amerikaanse samenleving.

Aan ambitie heeft Jarecki geen gebrek, want hij probeert met zijn documentaire twee zaken aan elkaar te koppelen die om enorm veel research vragen. Hij gebruikt het leven van megaster Elvis Presley als een metafoor voor de bloei en ondergang van de Verenigde Staten. Met een Rolls Royce uit 1963 - de échte bolide van Presley - trekt de documentairemaker door het immense land om te zien wat er is overgebleven van de 'American dream'. Op de achterbank van de auto nemen om beurten muzikanten, acteurs, politici en gewone Amerikaanse staatsburgers plaats, die hun mening geven over 'The King' en de status quo van hun land.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The King

acties