Border (2018)

Sense Something Beautiful

Een modern sprookje met een rafelrandje van de schrijver van Let the Right One In. Wonderbaarlijk en gruwelijk tegelijk.
play

7,4 details

  • 110 Min
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Thriller
  • Zweden
  • Denemarken
110 Min Zweden

Nadat een douanier een vreemde aantrekkingskracht begint te voelen voor de verdachte wiens zaak ze onderzoekt, blijkt dat er bepaalde zaken zijn die haar hele bestaan in een ander voetlicht plaatsen.

Alt titel
Gräns
Regie
Ali Abbasi
Cast
Andreas Kundler, Eero Milonoff, Kjell Wilhelmsen, Donald Högberg, Ann Petrén, Eva Melander, Josefin Neldén, Sten Ljunggren, Åsa Janson, Jörgen Thorsson, Tomas Åhnstrand, Viktor Åkerblom, Matti Boustedt, Joakim Olsson, Rakel Wärmländer, Henrik Johansson, Ibrahim Faal.
Release
10.05.2018
Release NL
08.11.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Ali Abbasi | Cast: Eva Melander (Tina), Eero Milonoff (Vore), Jörgen Thorsson (Roland), Sten Ljundggren (Tina's vader), Ann Petrén (Agneta), e.a.| Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2018

Eén van de meest charismatische en emotionele Zweedse films van de afgelopen jaren was Let the Right One In. De boekverfilming, die later ook nog een Amerikaanse remake kreeg, combineerde horror met drama. Gesitueerd in een Stockholmse buitenwijk in de jaren zeventig zagen we de bijzondere vriendschap tussen een onzeker jongetje en een buurtgenootje dat tevens vampier was.

Let the Right One In (het boek én de film) werd geschreven door John Ajvide Lindqvist. Hij is ook verantwoordelijk voor het korte verhaal Gräns dat als film is opgerekt naar bijna twee uur. De officiële Zweedse Oscarinzending biedt wederom een bijzondere combinatie van genres, met opmerkelijke overeenkomsten met de voorganger. Centraal staat de existentiële vraag die velen van ons hebben: wie zijn we en áls we er al bij horen, waarbij dan? Voor het verrassingselement en het dramatische effect kun je maar beter zo weinig mogelijk te weten komen over het verhaal.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Border

acties