Noomi Rapace (Prometheus) wordt Hamlet in knotsgekke en bloederige film

Noomi Rapace (Prometheus) wordt Hamlet in knotsgekke en bloederige film

Regisseur Ali Abbasi heeft grootste plannen.

Regisseur Ali Abbasi laatste film was het fantasie-drama Border (originele titel Gräns), maar deze keer gooit hij het volledig over een andere boeg. Hij komt namelijk met een verfilming van William Shakespeare's wereldberoemde Hamlet, al geeft hij hier wel een twist aan. Het hoofdpersonage zal namelijk een vrouw zijn, gespeeld door Noomi Rapace (o.a. bekend van de Millennium-trilogie en Prometheus).

Abbasi wil al jarenlang een Hamlet film maken, aangezien het een persoonlijk project voor hem is. Het originele toneelstuk is namelijk gebaseerd op een Scandinavische legende en de regisseur heeft naast zijn Iraanse ook Zweedse en Deense roots.

Ons verhaal
Abbasi zei het volgende over zijn Hamlet-verfilming: ''Shakespeare heeft Hamlet van ons gestolen. Nu is het onze beurt om het verhaal terug te eisen en er een versie van te maken die zo waanzinnig en bloederig is dat Shakespeare in zich graf om zal draaien!''

Rapace is trots dat zij de hoofdrol heeft weten te bemachtigen: ''Dit is een droom die uitkomt. Ik wacht hier al mijn hele carrière op. Ik vind het geweldig om samen met deze groep mensen een Deens verhaal met een Scandinavisch tintje te mogen vertellen!''

Wat te verwachten
Abbasi's Hamlet wordt geschreven door Sjon Sigurdsson, de scenarist van Robert Eggers' vikingepos The Northman, en geproduceerd door Stine Meldgaard Madsen (Borgen). De opnames gaan volgende lente al van start.

NieuwsFilm

meest populair