Good Manners (2017)

Eigenaardige arthousefilm over monsters en taboe klampt zich vast aan een mooi thema in plaats van een verhaal.
play

6,8 details

  • 135 Min
  • Fantasy
  • Horror
  • Musical
  • Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
135 Min Brazilië

Clara is een eenzame zuster die werkt in de buitenwijken van São Paolo. Ze wordt ingehuurd door de rijke Ana, die vraagt of ze voorhaar ongeboren kind kan zorgen. De twee vrouwen ontwikkelen een sterke band, maar op een nacht verandert hun verhouding.

Regie
Marco Dutra
Juliana Rojas
Cast
Germano Melo, Hugo Villavicenzio, Gilda Nomacce, Miguel Lobo, Isabél Zuaa, Neusa Velasco, Marjorie Estiano, Cida Moreira, Clara de Cápua, Adriana Mendonça, Nina Medeiros, Eduardo Gomes, Naloana Lima, Felipe Kenji, Andréa Marquee.
Release
06.08.2017
Release NL
29.11.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco Dutra, Juliana Rojas | Cast: Isabél Zuaa (Clara), Marjorie Estiano (Ana), Miguel Lobo (Joel), Cida Moreira (Dona Amélia), Andréa Marquee (Ângela), Felipe Kenji (Maurício), Nina Medeiros (Amanda), Neusa Velasco (Dona Norma), Gilda Nomacce (Gilda), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2017

Weerwolven zijn wezens die je in elk denkbaar genre kunt vinden. Van gruwelijke horror en pittoreske arthouse, tot aandoenlijke romkoms en fabelachtige musicals. Toch zijn er maar weinig regisseurs die het lef hebben om al deze genres te combineren. Marco Dutra en Juliana Rojas is dat heel aardig gelukt. Good Manners is een rariteitenkabinet dat op de een of andere manier werkt. Meer in thema dan verhaal.

Mocht je zonder voorkennis de bioscoopzaal inwandelen dan is de opzet vrij enigmatisch. De hardwerkende Clara solliciteert als schoonmaker/vroedvrouw van Ana, een welgestelde jonge moeder. Er zijn wat hints aanwezig in het omineuze filmwerk en het curieuze toontje, maar de alledaagse interacties van het duo lijken vrij onschuldig. Deze lange afleiding werkt goed, dankzij Marjorie Estiano's charmante lach en de stoïcijnse houding van Isabél Zuaa, die langzaam loskomt. Good Manners komt echter pas op stoom zodra de filmmakers een compleet andere weg inslaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Good Manners

acties