Een ontluisterende kijk op het traject richting dankbaar doch ondergewaardeerd werk.
play

7,0 details

  • 105 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Elk jaar beginnen tienduizenden studenten met de verpleegstersopleiding. In het Institute of Training in Nursing, moeten ze hun tijd verdelen tussen theoretische lessen, praktische oefeningen en cursussen in de echte wereld.

Regie
Nicolas Philibert
Release
03.08.2018
Release NL
29.11.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicolas Philibert | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2018

Er is in Nederland momenteel een enorm personeelstekort onder verpleegkundigen. Alle goedbedoelde overheidsplannen ten spijt heeft het er alle schijn van dat deze onderbezetting de komende jaren alleen maar zal groeien. Het verpleegwerk kan aldus wel een lekkere film gebruiken die het vak aantrekkelijk maakt voor een nieuwe generatie studenten. De Chaque Instant is dat absoluut niet. De Franse documentaire presenteert namelijk een naakte waarheid die niet enorm aantrekkelijk is. Maar mogelijk is de sector tevens gebaat bij een dergelijke mate van eerlijkheid. Beschouw de film dan ook gerust als verplicht kijkvoer voor eenieder die nadenkt over een studie verpleegkunde. Wie na het zien van De Chaque Instant nog steeds een baan in deze sector ambieert, is waarschijnlijk uit het juiste hout gesneden.

Verdeeld over drie goed afgebakende hoofdstukken wordt getoond hoe een lading verse studenten aanvangt met de studie verpleegkunde: de eerste lessen in het klaslokaal, de eerste stage en een nabeschouwing op het praktijkwerk. Dit traject lijkt uiterst eenvoudig te beginnen met een reeks shots waarin de studenten allemaal hun handen wassen, maar al direct blijkt deze alledaagse handeling lang niet zo simpel te zijn als gedacht. Een apparaat laat aan zowel de studenten als de kijker zien dat correct handenwassen een hele kunst is. Deze openingsscène kan worden beschouwd als een voorproefje voor de rest van de film. Voor het overgrote deel van de tijd oogt alles vrij normaal, maar op een zeker moment komt de realiteit behoorlijk koud op je dak vallen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De chaque instant

acties