Shoplifters (2018)

Een stelende surrogaatfamilie was nog nooit zo warm.
play

8,3 details

  • 121 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Japan
121 Min Japan

Het verhaal van een stel kleine dieven die een kind in huis nemen dat ze op straat aantreffen.

Alt titel
Manbiki kazoku
Regie
Hirokazu Koreeda
Cast
Kirin Kiki, Kengo Kora, Sosuke Ikematsu, Lily Franky, Akira Emoto, Mayu Matsuoka, Daisuke Kuroda, Hajime Inoue, Izumi Matsuoka, Chizuru Ikewaki, Naoto Ogata, Youko Moriguchi, Moemi Katayama, Sakura Andô, Kazuaki Shimizu, Aju Makita, Katsuya Maiguma, Yûki Yamada, Jyo Kairi, Miyu Sasaki.
Release
13.05.2018
Release NL
13.12.2018
Release DVD
17.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Hirokazu Koreeda | Cast: Lily Franky (Osamu Shibata), Jyo Kairi (Shota Shibata), Sakura Ando (Nobuyo Shibata), Matsuoka Mayu (Aki Shibata), Miyu Sasaki (Yuri), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2018

Hirokazu Koreeda heeft zich al meerdere keren een meester getoond in het observeren van bijzondere familiedynamieken. Met Shoplifters heeft de Japanner misschien wel zijn absolute meesterwerk rond dit thema gemaakt. In deze met een Gouden Palm bekroonde film spelen de belangrijkste momenten zich af in de meest subtiele gebaren van de personages. Koreeda is een virtuoos in het losweken van emoties bij het publiek zonder ook maar enig moment in grootse emotionele scènes te vervallen. Shoplifters legt op geraffineerde wijze de intimiteit van een familie bloot, maar test tegelijkertijd ook de grenzen van wat een familie bij elkaar houdt.

In de openingsscène is te zien hoe vader Osamu zijn jonge zoon van ongeveer tien jaar oud inzet om spullen bij een supermarkt te stelen. Zoon Shota doet een klein gebedje voordat hij spullen wegmoffelt in zijn tas. Uit de routine waarmee vader en zoon hier te werk gaan, blijkt dat ze dit regelmatig doen. Eenmaal thuis wordt er wat gemopperd dat ze de shampoo zijn vergeten, maar de rest van de familie is uiteindelijk wel tevreden met de buit. Shota woont in een huis met zijn oma, moeder, vader en tante. Als Osamu meerdere keren een meisje van vijf alleen buiten in de kou ziet zitten, besluit hij haar mee te nemen. Het meisje heeft nog wel ouders, maar wordt duidelijk verwaarloosd. Aldus kidnapt de familie Shibata het meisje, dat ze omdopen tot Yuri.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Shoplifters

acties