The Rainmaker (1997)

They were totally unqualified to try the case of a lifetime... but every underdog has his day.

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Deze film lang geleden al eens gezien en hetzelfde geldt voor het boek van John Grisham. Probleem bij boekverfilmingen is altijd dat je toch gaat vergelijken (mits je het boek gelezen hebt uiteraard) en dan komt de film er meestal niet zo goed vanaf. Nou is het ook al heel lang geleden dat ik het boek gelezen heb dus de film beoordeel ik louter als film nu.
Met deze cast (Matt Damon, Mickey Rourke, Danny DeVito, Jon Voight als sterren) en
en regisseur mag je topwerk verwachten en over de hele linie wordt dat ook wel gedaan.
Damon is een degelijk acteur en Danny Devito zorgt automatisch ook voor een glimlach. Het verhaal is helaas toch ietwat voorspelbaar. Het publiek wordt bediend met de uitspraak alhoewel er uiteindelijk geen cent te halen valt door een handig faillisement.
Ik vind dit al met al een redelijk goede rechtbankfilm, maar een thriller kan ik het niet noemen. De 2e verhaallijn met die vrouw die mishandeld wordt en Damon zijn vriendin wordt, sneeuwt toch teveel onder en zorgt nauwelijks voor echte spanning en actie op dat front. Het dient meer als tussendoortje. Leuk om de film weer eens gezien te hebben maar een topper is het toch niet. Het boek is beter ! Smiley face
7/10

boekenbon

Avatar

Op vakantie het boek gelezen. Sterker nog: heb op vakantie het boek direct nog een keer gelezen! Bij thuiskomst direct de film gehuurd bij de videotheek.

Wat viel deze tegen zeg.... Vond de film erg saai en erg oppervlakkig. Heb hem niet eens uitgekeken omdat ik me wezeloos begon te irriteren aan Damons geforceerd acteren (vind hem normaal erg goed).

Maar ik ga het vanavond nog een keer proberen. Misschien was ik wel teveel beinvloed door de 'magie' het boek.