La terra dell'abbastanza
Beklemmend misdaaddrama over twee jongens die zichzelf verliezen in de Romeinse onderwereld.
play

7,1 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Italië
95 Min Italië

Mirko en Manolo zijn beste vrienden en wonen in de suburbs van Rome. Beiden hebben een alleenstaande ouder en dromen van een beter leven. Nadat ze op een nacht een man doodrijden komen ze in aanraking met de lokale maffia.

Regie
Damiano Du0027Innocenzo
Fabio Du0027Innocenzo
Cast
Luca Zingaretti, Milena Mancini, Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Massimiliano Tortora, Demetra Bellina, Michela De Rossi, Giordano De Plano, Walter Toschi, Andrea Di Casa, Maristella Burchietti, Tania Orlandi, Nicole Centanni.
Release
17.02.2018
Release NL
20.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Damiano D'Innocenzo & Fabio D'Innocenzo | Cast:Andrea Carpenzano (Manolo), Matteo Olivetti (Mirko), Milena Mancini (Alessia), Luca Zingaretti (Angelo), Michela De Rossi (Samira), Massimiliano Tortora (Danilo) e.a. | Speelduur:95 minuten | Jaar:2018

[b]De gebroeders D'Innocenzo schreven mee aan Matteo Garrone's voortreffelijke, vorig jaar verschenen misdaadfilm Dogman. Met die ervaring op zak wagen ze zich nu aan hun regiedebuut. La Terra dell'Abbastanza is een grauw noodlotsdrama over twee jongens die afdalen in een spiraal van geweld en criminaliteit dat past in de traditie van de moderne Italiaanse misdaadfilm. Net als in Garrone's eerdere Gomorra wordt het maffialeven hartgrondig gedemythologiseerd.[b/]

In een autootje zitten Mirko en Manolo, twee pizzakoeriers van rond de zeventien, te ginnegappen en te fantaseren over hun toekomst. De sfeer is balorig en als Mirko even niet goed oplet scheppen ze een voetganger. Mirko raakt in paniek en wil naar de politie maar Manolo, de opportunistische van de twee, weet het beter: doorrijden. Manolo's vader, een louche type dat zijn dagen hangend boven een gokkast doorbrengt, verzint wel een oplossing.

videotrailers & clips