Thunder Road

Thunder Road (2018)

Ook politieagenten huilen weleens.
play

7,2 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Een politieagent staat op het punt een meltdown door te maken, nadat hij net gescheiden is en zijn moeder pas is overleden.

Regie
Jim Cummings
Cast
Bill Wise, Marshall Allman, Frank Mosley, Chris Doubek, Macon Blair, Jocelyn DeBoer, Chelsea Edmundson, Jim Cummings, Tristan Riggs, Kendal Farr, Nican Robinson, Ammie Leonards, Jordan Ray Fox, Jacqueline Doke, William Kevin Olliff.
Release
12.03.2018
Release NL
28.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jim Cummings| Cast: Jim Cummings (Officer Jim Arnaud), Kendal Farr (Crystal Arnaud), Nican Robinson (Officer Nate Lewis), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2018

Een orgel speelt enkele zachtmoedige tonen. De kleine kerk heeft zich gevuld met aanwezigen. Links een rij houten banken, rechts een rij houten banken. Daartussenin de kist. Een spreker wordt naar voren geroepen, hij is politieagent en zoon van een gestorven moeder. Hij gaat staan en wij nemen plaats. Met zijn handen in zijn zij begint de in uniform geklede man overtuigend aan zijn speech. Over zijn moeder, zijn familie, en uiteindelijk over zichzelf. Zonder dat hij het wil (of misschien ook weer wel?) luistert hij naar zijn eigen verhaal. Al zijn ingewikkelde emoties stromen het kleine kerkzaaltje in. En dat allemaal, minutenlang, in één shot.

Zo begint acteur, regisseur, schrijver - en wat wel nog niet meer - Jim Cummings Thunder Road. Als kind van een doe-het-zelfgeneratie maakte hij jarenlang de ene korte film na de andere volgens eigen procedé. Niet alleen het internet, maar ook internationale filmfestivals zijn dol op de tintelende humor die de scherpzinnige Amerikaan teweegbrengt. Zijn gelijknamige korte film uit 2016, die zich enkel beperkte tot deze begrafenisscène, leverde hem een Short Film Grand Jury Prize op tijdens het Sundance Film Festival van dat jaar.

videotrailers & clips