Johan Nijenhuis volgens formule: bol van flauwe humor en hitsige typetjes op een inwisselbare vakantiebestemming.
play

4,5 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Drama
  • Nederland
105 Min Nederland

Een moeder komt erachter dat haar dochter niet alleen een nieuwe relatie met een Cubaan heeft, maar dat ze ook op het punt staat te trouwen. Haar moeder is vastbesloten daar een stokje voor te steken.

Regie
Johan Nijenhuis
Cast
Abbey Hoes, Susan Visser, Jan Kooijman, Niek Roozen, Barbara Sloesen, Tjebbo Gerritsma, Maaike Martens, Maarten Dannenberg, Rolf Sanchez, Anouk Maas.
Release
14.02.2019
Release NL
14.02.2019
Release DVD
19.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Suzan Visser (Loes), Abbey Hoes (Maartje), Rolf Sanchez (Carlos), Jan Kooijman (Juan), Maaike Martens (Machteld), Tjebbo Gerritsma (Alex), Niek Roozen (Hein), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2019

Dat de nieuwe film van Johan Nijenhuis een zwoele romkom betreft op een zonnige vakantiebestemming, is natuurlijk een inkoppertje. Hoewel Nijenhuis ook zijn sporen verdiend heeft als producent en regisseur van diverse soaps en jongerenprogramma's, zal hij bij een groot publiek nog steeds vooral bekend staan als de man achter de vroege zero's-hits Costa! en Volle Maan. De casting mag dan in de loop der jaren wat diverser zijn geworden qua leeftijd, getuige een hoofdrol voor de ervaren Susan Visser, maar aan de formule is nog altijd weinig veranderd: veel zon, overspel en ontblote bovenlichamen. Waarom iets veranderen als het nog steeds geld in het laatje brengt?

Wat verklaart nou toch het succes achter de Nijenhuis-formule? Uiteraard zal het eeuwenoude Hollywoodcredo dat seks nu eenmaal verkoopt een rol spelen, maar ondanks al het mannelijk schoon om je aan te vergapen zijn Nijenhuis' films op dat vlak nog altijd tamelijk braaf. Is het de aangename vertrouwdheid van het bekende riedeltje, dat weinig oplettendheid van zijn kijkers vraagt? Of vinden wij Nederlanders het stiekem ook wel heel erg leuk om ons te verkneukelen om onnozele landgenoten die zich op onbeholpen wijze wegwijs proberen te maken buiten hun eigen landgrenzen - getuige bijvoorbeeld de populariteit van programma's als Oh, Oh, Cherso of Frans Bauer die in China op klungelige wijze bami pangang probeert te bestellen?

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Verliefd op Cuba

acties