The Long Kiss Goodnight (1996)

Eight years ago she lost her memory. Now, a detective must help her remember the past before it buries them both. What's forgotten is not always gone.

Reviews (3)

johnwayne

Avatar

The Long Kiss Goodnight was de 2e poging van het echtpaar Renny Harlin/Geena Davis om van Davis een echte actie-ster te maken (Cutthroat Island was de eerste). Beide pogingen waren financiële tegenvallers. Het betekende ook meteen de laatste echt goede rol voor Davis in een film, hoewel ze nog 1 hit op haar naam mocht schrijven met Stuart Little.
The Long Kiss Goodnight is een stevige actiefilm met een redelijk dun verhaal. Het script van Shane Black was het eerste waarvoor $ 3 miljoen werd betaald. Erg moe zal Black zich niet gemaakt hebben, want de film bevat diens standaard combinatie van actie, snedige oneliners en comedy. Hij schuwt hierbij niet teksten uit eerdere eigen films te kopiëren. Ook voor Harlin was deze film een beetje een herhalingsoefening. Hij maakte immers Die Hard 2: Die Harder, die ook al rond de kersttijd speelde met veel actie in de sneeuw.
De kracht van de film zit vooral in de combo Davis en Jackson, die een goede chemie met elkaar hebben en die de film net dat beetje extra geven. Craig Bierko daarentegen is de standaardpsychopaat zonder enige nuance. The Long Kiss Goodnight had voor die tijd een torenhoog budget ($ 65 miljoen excl. de promotiekosten), maar bracht in de VS nog geen $ 35 miljoen op, desondanks is het een film met, i.m.o, goede amusementswaarde.

PeterB

Avatar

Lekkere no-nonsense actiefilm. Met Geena Davis die er in deze film erg goed uitziet.
Jammer van de rol die Jackson speelt, namelijk een beetje de kneus. Niet echt een rol die hem op het lijf geschreven is. Mede daardoor vond ik Jackson niet erg sterk.
Maar al met al is het een leuke film, gewoon kijken dus! (Als je 'm in ieder geval nog niet gezien hebt. maar aangezien ie toch al regelmatig is langsgekomen is, is die kans dus vrij klein)

Mister Pink

Avatar

Brian Coxjammer dat ie zo snel dood gaat en Samuel L. Jackson zijn het leukste gedeelte van de film en tillen hem naar een hoger niveau. Anders was het een doorsnee actiefilm gebleeven.

Brian Cox:"... I found the address in your coat. Here... between the address of the topless bar and the picture of what looks like a man's penis."
Sammy Jackson:"That's a duck, not a dick!"

Brian Cox:"Alice, please? Your dog, Alice -- it and my appetite are mutually exclusive."
Alice:"Well, what's wrong with the dog?"
Brian Cox:"Simple: he's been licking his asshole for the last three straight hours. I submit to you that there is nothing there worth more than an hour's attention and I should think that whatever he is attempting to dislodge, is either gone for good... or there to stay."