Twarz

Twarz (2018)

Wiecej niz cialo

6,6 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Polen
91 Min Polen

Jacek geraakt zijn aangezicht kwijt bij een werkongeval. Hij ondergaat een chirurgische ingreep waarna hij terugkeert naar zijn ouderlijk dorp. Daar aangekomen wordt hij niet warm ontvangen, de inwoners weten niet wat ze met hem moeten aanvangen. Onthechting en eenzaamheid steken de kop op.

Alt titel
Mug
Regie
Malgorzata Szumowska
Cast
Roman Gancarczyk, Mateusz Kosciukiewicz, Iwona Bielska, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol, Dariusz Chojnacki, Robert Talarczyk, Anna Tomaszewska, Martyna Krzysztofik, Tadeusz Bragiel, Pawel Browczuk, Katarzyna Chlebny, Juliusz Chrzastowski, Wojciech Citak, Krzysztof Ciureja.
Release
23.02.2018
Release NL
06.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Malgorzata Szumowska | Cast: Mateusz Kosciukiewicz (Jacek), Agnieszka Podsiadlik (Jaceks zuster), Malgorzata Gorol (Dagmara), Roman Gancarczyk (Priester), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2018

De openingsscène van Mug belooft een bijtende satire op de moderne Poolse maatschappij. Eentje die qua doorgeslagen kapitalisme op Amerika lijkt, in de vorm van een uitverkoop van een warenhuis met kerst, waarvoor de klanten in hun ondergoed moeten shoppen. In het holst van de nacht wacht een menigte met spanning voor de deuren van de winkel. Als het licht in de winkel aangaat, rukt men zich de kleren van het lijf en kan het gevecht om de flatscreens beginnen. Een treffend beeld van hoe we onze waardigheid moedwillig van ons af gooien voor een koopje.

Het lukt Jacek om een televisie te bemachtigen door deze uit de handen van een oude vrouw te rukken. Zo scherp als de opening wordt het daarna niet meer. Filmmaakster Malgorzata Szumowska gaat voor schrijnend melodrama én satire, maar blijft in het midden drijven, waardoor Mug aangrijpend noch grappig wordt. Aan de ene kant is het een satire op de hypocriete blik van kleinstedelijk Polen, aan de andere kant is het een drama over een gezichtstransplantatie.