Posoki (2017)

De problemen van de Bulgaarse maatschappij verteld vanuit taxi's. Krachtig en grimmig drama.
play

7,1 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Bulgarije
  • Duitsland
  • Macedonië
103 Min Bulgarije

Bulgarije is een land van optimisme. Een taxichauffeur moet de eindjes aan elkaar knopen. Als hij een bankier ontmoet, moet hij een twee keer zo hoog omkoopbedrag voor zijn lening betalen. De ethische commissie wil ook een deel. Daarop schiet de taxichauffeur zichzelf dood.

Alt titel
Directions
Regie
Stephan Komandarev
Cast
Assen Blatechki, Ivan Barnev, Vasil Banov, Dobrin Dosev, Stefan Denolyubov, Irini Jambonas, Dimitar Banenkin, Haralan Alexandrov, Anna Komandareva, Georgi Kadurin, Troyan Gogov, Sofia Bobtcheva, Neli Monedzhikova, Stanislav Kertikov, Gerasim Georgiev.
Release
26.05.2017
Release NL
07.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephan Komandarev | Cast: Dimitar Banenkin (Banov), Vasil Banov (Kosta), Ivan Barnev (Vlado), Assen Blatechki (Joro), Sofia Bobtcheva (Mimi), Stefan Denolyubov (Nikola), Dobrin Dosev (Andrei), e.a.| Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2017

"Jouw god heeft ons land al jaren geleden verlaten, samen met een derde van de bevolking", briest een passagier van een taxi die op weg is naar zijn harttransplantatie in het ziekenhuis. De chauffeur is overdag priester en 's avonds taxichauffeur. God heeft geen genade met de Bulgaren, zo lijkt het. De passagier is in korte tijd zijn vrouw en zaak verloren. In beide gevallen vanwege geldproblemen.

Armoe en de onmacht die daaruit voortvloeit, zijn de grote gemene delers in de verhalen die voorbijkomen in het Bulgaarse mozaïekdrama Posoki. Dat de taxi het toneel kan zijn van ontroerende maar ook schokkende verhalen bleek al in de Nederlandse realityserie Taxi, waarin Maarten Spanjer en later Joris Linssen een afspiegeling van de Nederlandse samenleving op de achterbank mochten verwelkomen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Posoki

acties