Dark Waters (2019)

The Truth Has a Man on the Inside

Klokkenluider Mark Ruffalo neemt het op tegen chemiegigant DuPont.
play

7,4 details

  • 126 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Historisch
  • Thriller
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigde Staten

Dark Waters vertelt het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Regie
Todd Haynes
Cast
Anne Hathaway, Mark Ruffalo, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, William Jackson Harper, Kevin Crowley, Louisa Krause, Denise Dal Vera, Chaney Morrow, Lisa DeRoberts, Daniel R. Hill, Ming Wang, Marc Hockl, Courtney DeCosky.
Release
22.11.2019
Release NL
23.01.2020
Release DVD
22.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Haynes | Scenario: Mario Correa, Matthew Michael Carnahan | Cast: Mark Ruffalo (Robert Bilott), Anne Hathaway (Sarah Bilott), Tim Robbins (Tom Terp), Bill Camp (Wilbur Tennant), Bill Pullman (Harry Dietzler) e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2019

Geen tekort aan klokkenluiders op het grote scherm de laatste tijd. Kort na het verschijnen van doofpotthrillers The Report en Official Secrets, neemt Mark Ruffalo het in Dark Waters als onbeduidende advocaat op tegen de chemische megafabrikant DuPont. Een sterke, ingehouden film waar je met groeiende verontwaardiging naar zult zitten kijken.

Robert Bilott is pas begonnen bij een gezaghebbend advocatenkantoor in de grote stad als een boze boer uit West Virginia met dozen vol bewijsmateriaal binnenstormt. Zijn land, gelegen naast een verwerkingsplaats van chemisch fabrikant DuPont, is ernstig vervuild geraakt. En niet alleen zijn koeien sterven bij bosjes, ook zijn eigen gezondheid takelt opvallend snel af. Of Bilott hier eens naar wil kijken; hij komt tenslotte zelf ook uit de streek.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dark Waters Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dark Waters

acties