Trailer 'Dark Waters': Is deze film met Mark Ruffalo (Avengers: Endgame) een Oscarkandidaat?

Trailer 'Dark Waters': Is deze film met Mark Ruffalo (Avengers: Endgame) een Oscarkandidaat?

Ruffalo speelt een advocaat die tegen een groot chemiebedrijf ingaat.

Mark Ruffalo vecht in de film Dark Waters voor het goede. Dat doet hij deze keer niet als de Hulk in een Avengers-film, maar als advocaat die het durft op te nemen tegen een belangrijk chemiebedrijf.

Dark Waters is gebaseerd op waargebeurde feiten: een advocaat die gespecialiseerd is in het verdedigen van grote chemiebedrijven ontdekt dat een grote speler op de markt vervuild afvalwater loost waardoor een klein dorpje wordt aangetast. Ruffalo's personage Robert Bilott maakt een keuze: hij wil dat de waarheid boven komt drijven en trekt in de aanval. Dat maakt hem niet populair, en hij krijgt snel tegenwind uit politieke hoek en het bedrijfsleven.



Oscarkandidaat?
Een film met een boodschap, gebaseerd op een waargebeurd verhaal én de hoofdrol is een advocaat. Je kunt de punten op het lijstje 'typische Oscarkandidaat' bijna allemaal afvinken. Dark Waters wordt dan ook nog eens geregisseerd door Todd Haynes, die een Oscarnominatie kreeg voor zijn scenario voor Far From Heaven en de regie deed voor Carol. De studio achter de film, Participant, maakte al eerder The Post en Spotlight, dat twee Oscars won.

Naast Ruffalo zijn ook Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp en Bill Pullman te zien. Zoals gebruikelijk bij films met Oscarpotentieel komt de film veel eerder in de Amerikaanse zalen dan dat wij hem kunnen zien. In de VS zie je Dark Waters al vanaf 22 november, wij moeten wachten tot 20 februari 2020.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair