The Post (2017)

Truth be told

Relevante politieke thriller van Steven Spielberg over de Pentagon Papers. Streep en Hanks stelen de show.
play

7,5 details

  • 116 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
116 Min Verenigde Staten

Katharine Graham, de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant (de Washington Post) moet samenwerken met hoofdredacteur Ben Bradlee in een race met grote concurrent de New York Times om als eerste de primeur te hebben over een massale doofpotaffaire van overheidsgeheimen over een periode van drie decennia en vier Amerikaanse presidenten (die bekend zou worden als de Pentagon Papers). Het duo moet hun geschillen naast zich neer leggen om deze lang verborgen geheimen aan het licht te brengen, terwijl ze daarmee hun carrières in de waagschaal leggen - en misschien zelfs hun vrijheid, want wat als het onthullen van deze geheimen als landverraad wordt uitgelegd?

Regie
Steven Spielberg
Cast
Tom Hanks, Meryl Streep, Alison Brie, Bruce Greenwood, Michael Stuhlbarg, David Cross, Jesse Plemons, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Bradley Whitford, Carrie Coon, Tracy Letts, Matthew Rhys, Pat Healy, David Costabile, Deirdre Lovejoy, Zach Woods, John Rue.
Release
22.12.2017
Release NL
01.02.2018
Release DVD
18.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Spielberg | Cast: Meryl Streep (Kay Graham), Tom Hanks (Ben Bradlee), Sarah Paulson (Tony Bradlee), Bob Odenkirk (Ben Bagdikian), Tracy Letts (Fritz Beebe), Bradley Whitford (Arthur Parsons), Bruce Greenwood (Robert McNamara), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2017

Het is een gotspe in een recensie: het einde van een film verklappen. Maar dat ligt anders bij films gebaseerd op historische gebeurtenissen. Daarbij mag je best verwachten dat de kijker enigszins op de hoogte is van de geschiedenis. In het laatste shot van Steven Spielbergs The Post wordt gehint op de Watergate-affaire. Door toedoen van twee journalisten van The Washington Post kwam een enorm afluisterschandaal aan het licht dat uiteindelijk leidde tot het aftreden van Richard Nixon.

De krant uit regeringsstad Washington had inmiddels naam en faam verworven. Hoe dat zo gekomen is, probeert Spielberg te illustreren in zijn relaas over de Pentagon Papers. De vermaarde filmmaker schoof andere projecten aan de kant om zich eerst op dit verhaal te storten, dat draait om het onthullen van een stapel geheime documenten waaruit blijkt dat de oorlog in Vietnam onder vier presidenten al jaren kansloos was.

alle artikelen (6)

The Post Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Post

acties