Blu-ray review 'The Post' - Topwerk van Streep en Hanks

Blu-ray review 'The Post' - Topwerk van Streep en Hanks

En uiteraard Spielberg.

Regie: Steven Spielberg | Cast: Meryl Streep (Kay Graham), Tom Hanks (Ben Bradlee), Sarah Paulson (Tony Bradlee), Bob Odenkirk (Ben Bagdikian), Tracy Letts (Fritz Beebe), Bradley Whitford (Arthur Parsons), Bruce Greenwood (Robert McNamara), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Bioscooprelease: 01.02.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Een film van Steven Spielberg en met acteurs als Meryl Streep en Tom Hanks ademt kwaliteit, en Oscars. Streep en Hanks duiken natuurlijk graag op in rollen zoals ze spelen in The Post. Maar het is voor de nieuwste generatie filmliefhebbers misschien wel iets voor de oude garde. Toch is het weer een film om niet te missen. De twee Hollywood-senioren zijn namelijk meesterlijk in hun rollen en de film is pakkend en sterk, mede wetende dat Spielberg de film razend snel realiserende tijdens de post-productiefase van zijn blockbuster Ready Player One.

Het $50 miljoen kostende The Post volgt de samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en redacteur Ben Bradlee van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Entertainment One bracht The Post - goed voor ruim $177 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, incl. het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8713045249694 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Post zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De hoes toont heel wat sterren, met achterop een beschrijving van de extra's op de schijf. De leeftijd: 6 jaar.

Beeld

Met een bijna beeldvullende weergave en een prima scherpte is er weinig reden tot klagen. Het beeld heeft een wat gedateerde kleur om tijdsgeest (jaren 70) mee te geven, maar dit neemt niet weg dat het geheel er modern uitziet. Er is een lichte laag filmruis te zien, en soms doet het geheel iets te contrastrijk aan, maar dit mag de pret niet drukken. De Spielberg-film kijkt uitstekend weg via deze Blu-ray schijf.

Geluid

De muziek in dit drama werd verzorgd door John Williams die voor Steven Spielberg graag uitzonderingen maakt en daarom een gaatje vond in zijn volle agenda. Voor zijn werk dit keer geen Oscarnominatie, wel eentje voor een Golden Globe. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet prima zijn werk. Verwacht geen al te spannende situaties.

Bonusmateriaal

Entertainment One plaatste een aantal featurettes op de schijf. Deze zijn overigens niet ondertiteld. Hieronder een beschrijving:

Layout: Katharine Graham, Ben Bradlee and The Washington Post: Dit is een blik op het verhaal dat in The Post is verfilmd, uiteraard met Steven Spielberg. De featurette duur zo'n 22 minuten en geeft een mooie blik op de ambities bij de film.

Editorial: The Cast and Characters of The Post: Dit is een featurette waarin Steven Spielberg het heeft over hoe de cast aansluit op de personages, en hoe hij dit heeft voorbereid.

The Style Section: Recreating an Era: De 70-stijl in de film is naast de prima rollen een opvallende speler. Deze featurette zoomt in ruim een kwartier in op de realisatie van de sets en aankleding.

Arts and Entertainment: Music for The Post: Tijd voor John Williams!

Prachtig drama, prachtige rollen; toch een must see!

The Post is om verschillende redenen waarschijnlijk niet de eerste film die je zou pakken in het overvolle schap. Toch is het een dikke aanrader, met toch weer heerlijke rollen van Oscarwinnaars Meryl Streep en Tom Hanks. Streep verdiende haar 21e Oscarnominatie. De een doet niet onder voor de ander. Het is uitkijken naar een nieuw samenspel, mocht die komen.



NieuwsFilm

meest populair