Sofia (2018)

In essentie aangrijpend drama over een verboden moederschap wordt gehinderd door de haastige en overvolle aanpak.
play

6,6 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Qatar
  • België
80 Min Frankrijk

Sofia is 20 en woont bij haar ouders in Casablanca. Als ze niet zwanger mag blijven van haar ouders, besluit ze het kind illegaal te krijgen. Van het ziekenhuis krijgt ze 24 uur om de papieren van de vader op te speuren, anders krijgen de autoriteiten van de zaak te horen.

Regie
Meryem Benmu0027Barek-Aloïsi
Cast
Lubna Azabal, Faouzi Bensaïdi, Nadia Niazi, Sarah Perles, Mansour Badri, Maha Alemi, Nadia Benzakour, Mohamed Bousbaa, Khadija Khadir, Khadija Adly, Hamza Khafif, Ghita Fokri, Saida Mokrini, Rawia.
Release
16.05.2018
Release NL
04.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Meryem Benm'Baret-Aloïsi | Cast: Maha Alemi (Sofia), Lubna Azabal (Leila), Sarah Perles (Lena), Faouzi Bensaïdi (Faouzi), Hamza Khafif (Omar), e.a.| Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2018

De tekst die aan het begin van het Marokkaanse familiedrama Sofia in beeld verschijnt is weinig hoopgevend. Vooral als je enig idee hebt welk thema je de daarop volgende tachtig minuten voorgeschoteld krijgt. Op seks buiten het huwelijk staat een fikse gevangenisstraf. Voor zwanger geraakte vrouwen is er nog de merkwaardige uitweg een verkrachting te veinzen, maar voor mannen ligt dit ingewikkelder. Laat een buitenechtelijke zwangerschap nou net het probleem zijn waar de jonge Sofia en haar familie mee geconfronteerd worden.

Zelf heeft het meisje niet eens door dat ze in verwachting is. Goed, haar menstruatie was al maanden afwezig en ze heeft veel buikpijn, maar aan haar buikomvang is niets af te leiden. Terwijl haar ouders met hun tante en oom praten over een lucratieve zakendeal ruimt Sofia op in de keuken. De buikpijn die ze al de hele dag heeft is niet meer te harden. Nichtje Leila ziet de bui al hangen, helemaal wanneer Sofia's vliezen breken. Met een smoes haast het tweetal zich naar het ziekenhuis.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sofia

acties