Manta Ray (2018)

Beeldschoon poëtisch Thais drama over een zwijgzame vluchteling die ten koste van alles een nieuw bestaan probeert op te bouwen.
play

7,3 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Thailand
  • Frankrijk
  • China
105 Min Thailand

In een dorp aan de kust vindt een jonge visser een gewonde man bewusteloos in het bos. Hij redt de vreemdeling, die geen woord spreekt, en noemt hem Thongchai. De twee mannen beginnen samen te leven en ontwikkelen een stilzwijgende band. Op een dag vertrekt de visser 's nachts op zijn vissersboot om nooit meer terug te keren, waardoor Thongchai alleen in zijn huis blijft. Beetje bij beetje begint Thongchai het leven van zijn vriend te leiden - voor zichzelf neemt hij zijn huis en zijn baan en begint hij een relatie met zijn voormalige vrouw.

Alt titel
Kraben rahu
Regie
Phuttiphong Aroonpheng
Cast
Wanlop Rungkamjad.
Release
07.09.2018
Release NL
12.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Phuttipong Aroonpheng | Cast: Wanlop Rungkamjad (de visser), Aphisit Hama (Thongchai), Rasmee Wayrana (Saijai), e.a.| Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2018

De Thaise filmmaker Phuttipong Aroonpheng had het plan om een tweeluik te maken over de migrantenproblematiek in Thailand. In 2015 verscheen zijn korte film Ferris Wheel die handelde over de onderdrukte Rohingya-bevolking die buurland Myanmar massaal ontvluchtte, opgejaagd door regeringstroepen. Het tweede deel werkte Aroonpheng uit tot zijn speelfilmdebuut en speelt zich niet af bij de grens, maar juist aan de kust.

Een naamloze visser vindt in de mangroves het haast levenloze lichaam van een onbekende man. Hij besluit het slachtoffer mee te nemen naar zijn woning en hem op te lappen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap. De vreemdeling zegt geen woord en de visser besluit hem Thongchai te noemen naar een beroemde Thaise zanger. Tegenover hem vertelt de visser zijn levensverhaal. Zijn vrouw blijkt hem te hebben verlaten voor een andere, veel rijkere man. Als de visser vermist raakt op zee ziet Thongchai een nieuwe kans om diens leven over te nemen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Manta Ray

acties