Dirty God (2019)

Sacha Polaks zelfverzekerde Engelstalige debuut toont op sterke wijze hoe een slachtoffer van een zoutzuuraanval de rug recht.
play

6,9 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Verenigd Koninkrijk
  • België
  • Ierland
104 Min Nederland

Centraal in Dirty God staat Jade. De jonge moeder uit Londen wordt uit het ziekenhuis ontslagen en is volgens haar artsen weer helemaal klaar voor het leven. Maar of ze dat echt is? Dat is maar de vraag. Jade werd door haar ex met zuur aangevallen en heeft de rest van haar leven verminkingen op haar gezicht, hals, borst en op haar armen. De littekens blijven en dus ook de littekens in haar hart.

Regie
Sacha Polak
Cast
Vicky Knight, Dana Marineci, Rebecca Stone, Kazia Pelka, Rosie Akerman, Jay McDonald, Davina Moon, Carl Welch, Adam Forster, Jake Wheeldon, Jill Stanford, Meg McNaughton, Tom Wainwright.
Release
23.01.2019
Release NL
25.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Sacha Polak| Cast: Vicky Knight (Jade), Eliza Brady-Girard (Rae), Rebecca Stone (Shami), Dana Marineci (Flavia), Karl Jackson (Eli), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2019

Bij wijze van wraak iemand een glas zoutzuur in het gezicht gooien. Zodat na jou niemand anders meer kan genieten van de schoonheid van je ex-geliefde. Het is niet overdreven om te stellen dat dit ijzingwekkende fenomeen een ware plaag wordt. In Londen alleen al zijn in 2017 bijna vijfhonderd zoutzuuraanvallen gemeld. Dirty God, het Engelstalige regiedebuut van de Nederlandse filmmaakster Sacha Polak (Nieuwe Tieten, Zurich), laat op indringende wijze zien hoe de nasleep van zo'n onbeschrijflijke daad eruitziet. Ondanks het zware onderwerp is de toon verrassend optimistisch.

Rustig glijdt de camera over een huidkleurig maanlandschap. We zien kraters van gesmolten huid waar je instinctief van wilt wegkijken. Schitterend hoe Polak de film opent. Op straat zou een mengeling van afschuw en schaamteloze nieuwsgierigheid de meeste mensen ervan weerhouden langer dan een seconde te kijken. Maar nu kun je niet anders dan staren. En warempel. Al gauw zie je de vrouw en niet langer de brandwonden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dirty God Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dirty God

acties