Only You (2018)

Een student en een oudere vrouw beginnen een relatie. Voor de personages is het leeftijdsverschil een groter issue dan voor de kijker.
play

6,9 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Zweden
119 Min Verenigd Koninkrijk

Na een one-night stand op Oudejaarsavond worden Jake (Josh O’Connor) en Elena (Laia Costa) al snel stapelverliefd op elkaar. Ondanks hun leeftijdsverschil besluiten ze na een paar weken te gaan samenwonen en willen ze samen een kind op de wereld zetten. Maar dat loopt niet zoals verwacht. De druk neemt toe en het idee van een gezin dreigt hun liefde voor elkaar te overschaduwen. Blijken hun overweldigende aantrekkingskracht en chemie genoeg als het echt moeilijk wordt?

Regie
Harry Wootliff
Cast
Laia Costa, Josh O'Connor, Tam Dean Burn, Robin Laing, Joe Cassidy, Orion Lee, Stuart Martin, Daniel Campbell, James McElvar, Lisa McGrillis, Isabelle Barth, Natalie Arle-Toyne, Gregor Firth, Robbie Hutton.
Release
19.10.2018
Release NL
15.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Harry Wootliff | Cast: Laia Costa (Elena), Josh O'Connor (Jake), Stuart Martin (Shane), e.a.| Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2018

Wanneer er sprake is van een relatie tussen een jongere man en een oudere vrouw dan is de vergelijking met The Graduate natuurlijk snel gemaakt. Gelukkig wordt het denkwerk in het Britse relatiedrama Only You al door de personages zelf gedaan en dus valt de naam Mrs. Robinson al snel. Toch was het leeftijdsverschil tussen Dustin Hoffman en Anne Bancroft in de klassieker van Mike Nichols een stuk groter.

De typering van de Spaanse Elena als de Mrs. Robinson van student Jake kan nog worden opgevat als een grapje, ware het niet dat de premisse van Harry Wootliffs drama vrijwel geheel is geënt op een leeftijdsverschil van amper negen jaar. Zelfs als Wootliff de verdieping opzoekt en andere (sub)thema's aansnijdt blijft het verschil in levensfases boven de materie hangen. Vraag is echter wie zich het verstandigst gedraagt in de relatie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Only You

acties