Een boeiende en niet-overbodige epiloog van Breaking Bad.
play

7,0 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Actie
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

Vervolg op de serie 'Breaking Bad'. Na enkele dramatische gebeurtenissen heeft Jesse Pinkman weten te ontsnappen. Ondertussen is de politie naarstig naar hem op zoek. Jesse zal zaken uit zijn misdadige verleden onder ogen moeten zien te komen, wil hij nog iets van een toekomst hebben.

Regie
Vince Gilligan
Cast
Aaron Paul, Charles Baker, Matt L. Jones.
Release
11.10.2019
Release DVD
14.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Vince Gilligan | Cast: Aaron Paul (Jesse), Jesse Plemons (Todd), Scott Shepherd (Casey), Scott MacArthur (Neil), Robert Forster (Ed), e.a.| Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2019

Het verhaal van Walter White is ten einde, maar dat van Breaking Bad nog niet helemaal. Althans, misschien wel het basisgegeven van de brave scheikundeleraar die uitgroeide tot gewetenloze drugsbaron, maar over Jesse Pinkman valt nog wat te vertellen. Walter White zou zijn criminele pad immers nooit hebben bewandeld zonder het toevallige weerzien met deze voormalige leerling. Jesse fungeerde als Walter Whites labpartner en ingang in de drugswereld, waarna hij vijf seizoenen lang varieerde van beste vriend tot gezworen vijand. Walter Whites zondeval contrasteerde mooi met Jesses ontwikkeling van patserige nietsnut tot jongeman die weliswaar niet bijster rechtschapen was, maar zich wel steeds bewuster werd van zaken als ambitie, schuld en verantwoordelijkheid. Zijn medehoofdrolstatus blijkt wel uit het feit dat Jesse naast Walter White als enige personage in elke aflevering van Breaking Bad te zien is. En dat terwijl hij in de oorspronkelijke plannen niet eens het eerste seizoen zou overleven.

Het was aldus ietwat spijtig dat dit personage de laatste paar afleveringen moest doorbrengen als willoze gevangene van een stel drugsproducerende neonazi's. Jesses rol was zelfs dusdanig passief geworden dat er een zelfmoordmissie van Walter White nodig was om hem zijn vrijheid terug te geven. El Camino: A Breaking Bad Movie fungeert als filmvervolg op de serie met als voornaamste doel Jesse weer het heft in eigen hand te laten nemen. Aan het slot van Breaking Bad leek het er nog op dat hij na maanden van gevangenschap hoopvol de toekomst tegemoet reed, maar bij aanvang van El Camino blijkt het allemaal toch wat minder eenvoudig. Met de volledige politiemacht van Albuquerque naar hem op zoek, staat hij er behoorlijk alleen voor. Hij zal daarom alles wat hij gedurende de serie heeft opgestoken moeten aanwenden om te kunnen leven in de vrijheid waarvoor zijn voormalige partner zo duur heeft betaald.

alle artikelen (9)

El Camino: A Breaking Bad Movie Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

El Camino: A Breaking Bad Movie

acties