'El Camino: A Breaking Bad Movie': Yes! Jesse Pinkman is terug! [Blu-ray]

'El Camino: A Breaking Bad Movie': Yes! Jesse Pinkman is terug! [Blu-ray]

Vince Giligan brengt Breaking Bad terug.

Bekijk de afbeeldingRegie: Vince Giligan Cast: Aaron Paul (Jesse Pinkman), Jesse Plemons (Todd), Scott Shepherd (Casey), Scott MacArthur (Neil), Robert Forster (Ed), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Netflix-release: 11.10.2019 | Recensie: 4 sterren

Niet vaak gebeurt het dat Netflix Originals op schijf beschikbaar komen. Bij producties van Sony Pictures Television gebeurt dit echter vaak wel. Zo is dat ook met de film El Camino: A Breaking Bad Movie die verleden jaar op Netflix verscheen en in 2020 ook door zender AMC werd uitgezonden. De film met vooral Jesse Pinkman (Aaron Paul) is uiteraard een vervolg (en epiloog) op de AMC-serie Breaking Bad.

Met een productiebudget van meer dan 6 miljoen dollar draaide de misdaadfilm van schrijver/regisseur/producent Vince Gilligan slechts kort in de Amerikaanse bioscopen. De film leek vooral te zijn gemaakt omdat er al jaren een vraag was naar méér Breaking Bad met Pinkman (en eigenlijk ook Walter White).

Bij de critici doet de film het erg goed en staat op 91% op Rotten Tomatoes met een 7.29/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek is wat minder enthousiast, met 81% en een 4.04/4 op dezelfde website.


In El Camino: A Breaking Bad Movie moet Jesse Pinkman na zijn spectaculaire ontsnapping zijn verleden verwerken om iets van een toekomst te kunnen opbouwen. Ondertussen is de politie naarstig naar hem op zoek.

Blu-ray: El Camino: A Breaking Bad Movie

Discs: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609637304 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van El Camino: A Breaking Bad Movie zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de titel en Jesse Pinkman en de achterkant onthult een toch flinke reeks extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Met een mooie beeldverhouding van 2.39 : 1 is de weergave van de film via deze HD-uitgave nagenoeg perfect. Er zijn prachtige, natuurlijke maar krachtige kleuren en de details tijdens de meer donkere scènes zijn strak. Ook de scherpte is top!

Er is een DTS-HD Master Audio 5.1 en die doet net zo goed zijn best als het beeld. De dialoog en de muzikale ondersteuning van de Amerikaanse componist Dave Porter (Breaking Bad, Preacher, The Disaster Artist) komt uitstekend uit de verschillende speakers.

Bonusmateriaal

Er staan op deze schijf heel wat extra's en dat zal de fan goed doen! Zo zie je de flinke making of Hoe El Camino tot stand kwam van bijna een half uur, worden er drie scènes door Vince Gilligan geanalyseerd en kun je kijken naar drie storyboard-breakdowns.

Ook zijn er twee tracks met audiocommentaar. De eerste is met Vince Giligan en Aaron Paul en de tweede met maar liefst 46 mensen die aan de film meerwerkten. Daarnaast is er een Gag Reel, een reeks met verwijderde en verlengde scènes van 17 minuten en wat promomateriaal, met onder meer de korte film Snow Globe. Ook kun je kijken naar Rodeo FX waarin de visuele effecten worden toegelicht.

Wat vind jij van El Camino: A Breaking Bad Movie?

Heb jij genoten van El Camino: A Breaking Bad Movie? Of was jij na Breaking Bad klaar met de franchise? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair