Blu-ray

'El Camino: A Breaking Bad Movie': Yes! Jesse Pinkman is terug! [Blu-ray]

Vince Giligan brengt Breaking Bad terug.

door Bram de Groot om 16:36 in Blu-ray
Regie: Vince Giligan Cast: Aaron Paul (Jesse Pinkman), Jesse Plemons (Todd), Scott Shepherd (Casey), Scott MacArthur (Neil), Robert Forster (Ed), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Netflix-release: 11.10.2019 | Recensie: 4 sterren

Niet vaak gebeurt het dat Netflix Originals op schijf beschikbaar komen. Bij producties van Sony Pictures Television gebeurt dit echter vaak wel. Zo is dat ook met de film El Camino: A Breaking Bad Movie die verleden jaar op Netflix verscheen en in 2020 ook door zender AMC werd uitgezonden. De film met vooral Jesse Pinkman (Aaron Paul) is uiteraard een vervolg (en epiloog) op de AMC-serie Breaking Bad.

Met een productiebudget van meer dan 6 miljoen dollar draaide de misdaadfilm van schrijver/regisseur/producent Vince Gilligan slechts kort in de Amerikaanse bioscopen. De film leek vooral te zijn gemaakt omdat er al jaren een vraag was naar méér Breaking Bad met Pinkman (en eigenlijk ook Walter White).

Bij de critici doet de film het erg goed en staat op 91% op Rotten Tomatoes met een 7.29/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek is wat minder enthousiast, met 81% en een 4.04/4 op dezelfde website.


In El Camino: A Breaking Bad Movie moet Jesse Pinkman na zijn spectaculaire ontsnapping zijn verleden verwerken om iets van een toekomst te kunnen opbouwen. Ondertussen is de politie naarstig naar hem op zoek.

Blu-ray: El Camino: A Breaking Bad Movie

Discs: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609637304 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van El Camino: A Breaking Bad Movie zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de titel en Jesse Pinkman en de achterkant onthult een toch flinke reeks extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Met een mooie beeldverhouding van 2.39 : 1 is de weergave van de film via deze HD-uitgave nagenoeg perfect. Er zijn prachtige, natuurlijke maar krachtige kleuren en de details tijdens de meer donkere scènes zijn strak. Ook de scherpte is top!

Er is een DTS-HD Master Audio 5.1 en die doet net zo goed zijn best als het beeld. De dialoog en de muzikale ondersteuning van de Amerikaanse componist Dave Porter (Breaking Bad, Preacher, The Disaster Artist) komt uitstekend uit de verschillende speakers.

Bonusmateriaal

Er staan op deze schijf heel wat extra's en dat zal de fan goed doen! Zo zie je de flinke making of Hoe El Camino tot stand kwam van bijna een half uur, worden er drie scènes door Vince Gilligan geanalyseerd en kun je kijken naar drie storyboard-breakdowns.

Ook zijn er twee tracks met audiocommentaar. De eerste is met Vince Giligan en Aaron Paul en de tweede met maar liefst 46 mensen die aan de film meerwerkten. Daarnaast is er een Gag Reel, een reeks met verwijderde en verlengde scènes van 17 minuten en wat promomateriaal, met onder meer de korte film Snow Globe. Ook kun je kijken naar Rodeo FX waarin de visuele effecten worden toegelicht.

Wat vind jij van El Camino: A Breaking Bad Movie?

Heb jij genoten van El Camino: A Breaking Bad Movie? Of was jij na Breaking Bad klaar met de franchise? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dawgruule

Avatar

Ik was enorme fan van de serie, maar deze film heb ik nooit gezien. Met 6 jaar na het einde van breaking bad was voor mij de hype er wel vanaf.

Ik heb een (ongegronde) aanname dat vooral de mensen die Breaking bad en dáárna Better call Saul hebben gevolgd de mensen zijn die hier het meest op zaten te wachten.

Mav Damian

Avatar

Natuurlijk niet geweldig als de serie zelf, maar nog steeds een uitstekende film. Heb er van genoten!

baron nostalgia

Avatar

Best een aardige film een van de beste Netflix originals leuk dat hij op blu ray is ik hoop dat het zelfde gebeurd met justice league the snyder cut

leidenaar

Avatar

Overbodige maar toch ook hele goede film en natuurlijk voor elke BB fan leuk om weer terug te keren in die wereld.

Wilskracht

Avatar

Zonder film was het ook goed geweest, maar het is gewoon een goede toevoeging. In dezelfde stijl, geen rare fratsen. Gewoon enkele verhaallijnen beëindigen.

Joost van den Heuvel

Avatar

Heb genoten van de serie, maar na de eerste paar minuten van de film had ik hem maar af gezet. Ik weet niet waarom het bij de film bij mij niet werkte, maar ik stoorde me echt mateloos aan de manier van vertellen. Blijkbaar had ik daar bij de serie nog geen last van (al moet ik wel zeggen dat ik veel betere series erna gezien heb).

adofmirosch

Avatar

Best een onnodige film, vond de film wel prima. Maar het niveau kwam niet in de buurt bij die van de legendarische serie.

ThEnd

Avatar

Geweldige film, toevallig vandaag de blu-ray en alle extra's gekeken. Onder de extra's zijn ook een aantal easter eggs verborgen door op een extra naar rechts of links te drukken.

Mav Damian

Avatar

Grappig dat er reacties hier zijn die de film onnodig vinden terwijl het mooi het verhaal eindigt van Jesse Pinkman. Iets dat we niet volledig zagen op het einde van de serie.

leidenaar

Avatar

Mav Damien, er kan altijd een verhaal na een verhaal komen maar dat betekent niet dat het nodig is. We zagen ook niet hoe het met Skyler afliep(de band met dr zus, zoon, de gevolgen van BB), we zagen in Lost niet hoe het de mensen die vertrokken in de finale verging etc.
Als er een vervolg komt op deze film waarin Jessy nog een avontuur beleeft, een vrouw onmoet en kids krijgt kun je hetzelfde zeggen, we zien hoe het afloopt.
Dat die vrij was en weg reed in BB had zijn einde kunnen zijn. Dit is een prima ander einde, niet nodig maar goed.

chefry1983

Avatar

Smaken verschillen maar na 1,5 seizoenen was ik al afgehaakt bij de serie.
Ik vond het saai, sfeerloos en had meer het gevoel naar een drama serie te kijken dan naar een drugs serie.

Master Of Films

Avatar

chefry1983 "Smaken verschillen maar na 1,5 seizoenen was ik al afgehaakt bij de serie. Ik vond het saai, sfeerloos en had meer het gevoel naar een drama serie te kijken dan naar een drugs serie."
De volhouders van BB werden uiteindelijk getrakteerd op fenomenale drugs serie met White...correctie Heisenberg als super drugs lord.
I am the danger. A guy opens his door and gets shot, and you think that of me? No! I am the one who knocks!

NieuwsFilm

meest populair