nu in de bioscoop

Notti magiche (2018)

Vermoeiende, maar vermakelijke ode aan de Italiaanse cinema én satire op de Italiaanse filmindustrie. Inclusief een WK voetbal.
play

6,0 details

  • 125 Min
  • Komedie
  • Italië
125 Min Italië

Een beroemd filmproducent wordt dood gevonden in de Tiber. De drie verdachten: drie jonge scenaristen. In het politiebureau wordt achterhaald wie het gedaan heeft.

Alt titel
Magic Nights
Regie
Paolo Virzì
Cast
Giulio Berruti, Giancarlo Giannini, Ornella Muti, Paolo Bonacelli, Roberto Herlitzka, Marina Rocco, Ludovica Modugno, Giovanni Toscano, Emanuele Salce, Andrea Roncato, Simona Marchini, Mauro Lamantia, Irene Vetere, Ferruccio Soleri, Giulio Scarpati.
Release
25.10.2018
Release NL
30.05.2019

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Paolo Virzì | Cast: Mauro Lamantia (Antonino Scordia), Irene Vetere (Eugenia Malaspina), Giovanni Toscano (Luciano Ambrogi), Giancarlo Giannini (Leandro Saponaro), Ornella Muti (Federica), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2018

Aldo Serena legt aan. Als hij deze penalty mist, verliest Italië in 1990 de halve finale van het WK voetbal in eigen land. Hij schiet... en de Argentijnse keeper Goycochea vangt de bal! De droom is voorbij. Het drama is voltrokken. Terwijl een groep Italianen het ziet gebeuren op een terras aan het water in Rome, stort achter hen een auto in de Tiber. De toon is gezet voor een haast hysterische tragikomedie over de Italiaanse filmwereld gesitueerd in Rome, in de zomer van 1990. Drie jonge schrijvers leren tijdens de 'notti magiche', de magische nachten, van die zomer dat achter de magie van cinema een duistere wereld schuilt vol intrige, ambitie, oplichterij, leugens en seks. Waarna uiteindelijk de fundamentele vraag overblijft: is de Italiaanse cinema dood?

De auto die in de Tiber stort, is die van fictieve filmproducent Leandro Saponaro, emblematisch voor zowel de glorie als de teloorgang van de Italiaanse cinema. Italië wordt gezien als de geboorteplaats van zowel de kunstfilm als van de spektakelfilm in de jaren tien van de twintigste eeuw. Na het fascisme en de Tweede Wereldoorlog ontstond in Italië het zogenaamde neorealisme, een stroming die grote namen voortbracht zoals Visconti, De Sica en Rosselini. De invloed op filmhuisfilms is nog steeds zichtbaar.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Notti magiche" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Notti magiche

acties