Richard Says Goodbye (2018)

Save your best lesson for last.

Als het afscheid eenmaal daar is, zul je blij zijn dat je Richard nooit meer hoeft te zien.
play

5,4 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Richard (Johnny Depp) is professor aan de universiteit. Wanneer hij hoort dat hij terminaal ziek is, besluit hij dit niet te delen, maar in zijn hoofd gaat er een knop om: hij zal vanaf nu optimaal genieten van de rest van zijn leven. Dit leidt tot ontroerende, bizarre maar ook roekeloze situaties met zijn vrouw (Rosemarie DeWitt), beste vriend (Danny Huston) en zijn studenten. Met zwarte humor en de nodige dosis sarcasme treedt Richard zijn laatste levensfase binnen. Is Richard gek geworden of is hij een inspiratie voor allen?

Alt titel
The Professor
Regie
Wayne Roberts
Cast
Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Zoey Deutch, Ron Livingston, Danny Huston, Siobhan Fallon, Linda Emond, Michael Kopsa, Ken Kramer, Odessa Young, Paloma Kwiatkowski, Farrah Aviva, Devon Terrell, Kaitlyn Bernard, Megan Peta Hill, Justine Warrington, Matreya Scarrwener, Katherine Evans, Dion Riley.
Release
05.10.2018
Release NL
01.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Wayne Roberts | Cast: Johnny Depp (Richard), Rosemarie DeWitt (Veronica), Odessa Young (Olivia), Danny Huston (Peter), Zoey Deutch (Claire), e.a.| Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2018

De populariteit van Johnny Depp is al geruime tijd tanende. Is het niet vanwege persoonlijke perikelen, dan wel vanwege zijn belabberde keuze in films. Ondanks zijn enorme vermogen is weinig selectiviteit te bespeuren in de rollen die hij aanneemt; haast alsof hij à la Nicolas Cage een belastingschuld weg te werken heeft. Maar waar Cage zo nu en dan nog plezier lijkt te beleven aan zijn acteerwerk, is daar bij Depp de laatste jaren weinig meer van de merken. Over de hoofdrol in Richard Says Goodbye hoefde hij waarschijnlijk niet lang na te denken: een man die het allemaal niets meer kan schelen en dus bijna iedere scène een paar drankjes te veel op heeft. Klinkt als typecasting, maar het is eigenlijk miscasting.

In de openingsscène verneemt universiteitsprofessor Richard van een dokter de premisse van de film: volop uitgezaaide kanker, nog zes maanden te leven en behandelen betekent slechts een kort uitstel van executie. Niets meer aan te doen dus. De existentiële crisis die dit slechte nieuws voortbrengt, doet Richard besluiten het roer volledig om te gooien, om zijn laatste maanden nog enigszins de moeite waard te maken. Daarin hoeft hij echter geen gezelschap te verwachten van zijn gezinsleden, want met zowel zijn vrouw als zijn tienerdochter heeft hij niet bepaald een goede band. Aldus zet hij het maar met zijn leerlingen op een zuipen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Richard Says Goodbye Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Richard Says Goodbye

acties