Blinded by the Light (2019)

For Everyone Who Has Ever Wanted to Dream. You're Not Alone.

Ontroerende, hoopvolle feelgoodfilm over de connectie tussen een Brits-Pakistaanse jongen en de muziek van Bruce Springsteen.
play

7,0 details

  • 118 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Drama
  • Musical
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigd Koninkrijk

Blinded by the Light vertelt het waargebeurde verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse afkomst die in 1987 opgroeit in de stad Luton. Hij schrijft poëzie om te ontsnappen van de intolerante en inflexibele mensen in zijn leven, waaronder zijn traditionele vader. Wanneer Javed door een klasgenoot in aanraking wordt gebracht met Bruce Springsteen, gaat hij hier helemaal in op en krijgt hij het zelfvertrouwen om ook zijn eigen stem te laten horen.

Regie
Gurinder Chadha
Cast
Hayley Atwell, Rob Brydon, Dean-Charles Chapman, Sally Phillips, Kulvinder Ghir, Nell Williams, Viveik Kalra, Frankie Fox, Aaron Phagura, Asheq Akhtar, Vincent Andriano, Meera Ganatra, Sofia Abbasi.
Release
21.08.2019
Release NL
22.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Gurinder Chadha | Cast: Viveik Kalra (Javed Khan), Kulvinder Ghir (Malik Khan), Hayley Atwell (Ms. Clay), Rob Brydon (Matts vader), Nell Williams (Eliza) e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2019

Laat je niet tegenhouden als je tegenstand, tegenspoed en tegenslag tegenkomt in het leven. Geef je dromen en hoop niet op, ook al lijken ze zo ver weg. We hebben allemaal recht op een eigen leven en eigen gevoelens. Het is slechts een greep uit de boodschappen die Bruce Springsteen door de jaren heen in zijn muziek heeft gestopt. Het leverde hem wereldwijd vele toegewijde fans op. Voor de Brits-Pakistaanse Sarfraz Manzoor werd Bruce een levenslange inspiratie en obsessie. Blinded by the Light is gebaseerd op zijn leven, door hem geschreven en een ode aan zowel Bruce Springsteen als aan hoe we waar dan ook ter wereld verbonden kunnen worden door empathie.

Sarfraz Manzoor verhuist als hij twee is van Pakistan naar Groot-Brittannië. Daar groeit hij op in Luton, een stad in het zuidoosten van Engeland. Hij heeft geen gelukkige jeugd en voelt zich noch Pakistaans, noch Brits. Hij heeft weinig connectie zijn geboorteland, maar ook weinig met het land waar hij leeft. Hij wil dat wel, maar aan de ene kant is er zijn strenge vader, met wie hij een slechte relatie heeft en van wie hij weinig mag (in tegenstelling tot de blanke Britse jongeren om hem heen). Aan de andere kant is er het racisme van blanke Britten, die hem 'paki' noemen, door de brievenbus pissen en een keer een varkenshoofd op de lokale moskee plaatsen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Blinded by the Light Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Blinded by the Light

acties