Video

Fijne trailer Sundance-hit 'Blinded by the Light': een ode aan Bruce Springsteen

Van de regisseur van Bend It Like Beckham (2002).

door Jan-Peter Rook om 08:13 in Video
Tussen al het blockbustergeweld door - we noemen geen namen..*kuch*..Avengers: Endgame..*kuch* - is het af en toe ook best leuk om eens een wat kleinschaligere film te kijken. Neem nou bijvoorbeeld Blinded by the Light, een ware sensatie tijdens Sundance eerder dit jaar. Check snel de trailer.


Blinded by the Light vertelt het waargebeurde verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse afkomst die in 1987 opgroeit in de stad Luton. Hij schrijft poëzie om te ontsnappen van de intolerante en inflexibele mensen in zijn leven, waaronder zijn traditionele vader. Wanneer Javed door een klasgenoot in aanraking wordt gebracht met Bruce Springsteen, gaat hij hier helemaal in op en krijgt hij het zelfvertrouwen om ook zijn eigen stem te laten horen.

De regie staat op naam van Gurinder Chadha, bekend van Bend It Like Beckham (2002). De rest van de cast bestaat onder meer uit Hayley Atwell en Rob Brydon.

Blinded by the Light, gebaseerd op de memoires van Sarfraz Manzoor, draait vanaf 29 augustus in de Nederlandse bioscopen.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik kijk ook uit naar "Yesterday' 2019 / een remake "Peggy Sue Got Married"

Mav Damian

Avatar

Volledig mee eens FT! Kleinschalige.....zeer kleinschalige films verdienen ook aandacht.
De trailer is leuk.

adofmirosch

Avatar

Springsteen is echt een van de beste zangers/songwriters ooit! Alleen door zijn muziek lijkt dit me al een leuk filmpje.

NieuwsFilm