Fijne trailer Sundance-hit 'Blinded by the Light': een ode aan Bruce Springsteen

Van de regisseur van Bend It Like Beckham (2002).


Tussen al het blockbustergeweld door - we noemen geen namen..*kuch*..Avengers: Endgame..*kuch* - is het af en toe ook best leuk om eens een wat kleinschaligere film te kijken. Neem nou bijvoorbeeld Blinded by the Light, een ware sensatie tijdens Sundance eerder dit jaar. Check snel de trailer.


Blinded by the Light vertelt het waargebeurde verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse afkomst die in 1987 opgroeit in de stad Luton. Hij schrijft poëzie om te ontsnappen van de intolerante en inflexibele mensen in zijn leven, waaronder zijn traditionele vader. Wanneer Javed door een klasgenoot in aanraking wordt gebracht met Bruce Springsteen, gaat hij hier helemaal in op en krijgt hij het zelfvertrouwen om ook zijn eigen stem te laten horen.

De regie staat op naam van Gurinder Chadha, bekend van Bend It Like Beckham (2002). De rest van de cast bestaat onder meer uit Hayley Atwell en Rob Brydon.

Blinded by the Light, gebaseerd op de memoires van Sarfraz Manzoor, draait vanaf 29 augustus in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair