Apollo 11 (2019)

Droge documentaire over de maanlanding die erin slaagt deze monumentale gebeurtenis saai en zakelijk te maken.
play

8,3 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Historisch
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. De bemanning bestond uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Het doel was op de maan te landen en daar een wandeling te maken. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. 49 jaar na deze historische gebeurtenis maakte Miller deze documentaire, waarbij hij gebruik maakte van nooit eerder vertoonde beelden.

Regie
Todd Douglas Miller
Cast
Buzz Aldrin, Walter Cronkite, Jack Benny, Johnny Carson, Lyndon Johnson, Neil Armstrong, Michael Collins, Charles Duke, Jim Lovell, Janet Armstrong, Gene Kranz, Bruce McCandless II, Glynn Lunney.
Release
24.01.2019
Release NL
27.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Douglas Miller | Cast: Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins, e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2019

De maanlanding: een monumentaal moment voor de mensheid. Moet je vandaag de dag nog benadrukken hoe bijzonder dat was voor Amerika, de mens en de wereld? Regisseur Todd Douglas Miller en de mensen met wie hij de nieuwe documentaire Apollo 11 vonden van niet: ze kozen voor een zeer zakelijke aanpak waarbij de beelden voor zich moeten spreken, samen met de communicatie tussen de astronauten en de mensen van NASA op aarde. Het resultaat is een knappe prestatie: een slaapverwekkend droge documentaire waarin één van de bijzonderste gebeurtenissen van de twintigste eeuw saai en alledaags wordt gemaakt.

Iedereen die te jong is om de maanlanding in 1969 zelf mee te maken, heeft daar later genoeg over gehoord. Apollo 11 was de missie om drie astronauten, Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins met een raket de ruimte in te schieten en ze op de maan te laten landen. Bijna iedereen kent de beroemde woorden van Neil Armstrong toen hij als eerste mens op de maan stapte: "een kleine stap voor een mens, een reuzensprong voor de mensheid."

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Apollo 11 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Apollo 11

acties