Carmen & Lola (2018)

The love story of two gypsy girls

6,8 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Spanje
103 Min Spanje

Carmen woont in een zigeunergemeenschap in de buitenwijken van Madrid. Zoals alle vrouwen die ze in de gemeenschap heeft ontmoet, is ze voorbestemd om een patroon te reproduceren dat van generatie op generatie wordt herhaald: trouwen en zoveel mogelijk kinderen opvoeden. Maar op een dag ontmoet ze Lola, die ook zigeunerin is, ervan droomt naar de universiteit te gaan en van meisjes houdt. Carmen ontwikkelt snel een band met Lola en ze ontdekken een wereld die hen onvermijdelijk ertoe brengt om door hun familie te worden afgewezen.

Alt titel
Carmen y Lola
Regie
Arantxa Echevarría
Cast
Rosy Rodríguez, Zaira Romero, Moreno Borja, Rafaela León, Carolina Yuste, Sandra Toral, Javier I. Bustamante.
Release NL
13.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Arantxa Echevarria | Cast: Zaira Romero (Lola), Rosy Rodriquez (Carmen), Carolina Yuste (Paqui), Rafaela León (Flor), Moreno Borja (Paco), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2018

Carmen en Lola zijn twee jongedames die voor elkaar vallen. Dat kan alleen in het geheim, want ze behoren tot de Roma van Madrid. In deze kleine, conservatieve en naar binnen gekeerde gemeenschap maakt het evangelische geloof de dienst uit. Vrouwen trouwen jong en worden huisvrouw. Carmen & Lola gebruikt de structuur van de romantische komedie om uit deze situatie toch een hoopvol verhaal voor de twee lesbische meiden te creëren.

Dat betekent niet dat Carmen & Lola slaafs de genreconventies afvinkt - een ongecompliceerd happy end is ook niet zomaar mogelijk: het volgen van hun hart brengt Carmen en Lola voor de nare keuze tussen traditie & familie enerzijds en de persoonlijke liefde en expressie van wie ze zijn anderzijds. Want voor hun liefde uitkomen en daarvoor kiezen betekent verstoting door hun ouders, hun familie en vrienden en het niet meer kunnen leven in de Romagemeenschap, terwijl dat juist het enige leven is dat ze kennen en waar ze in geloofden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Carmen & Lola

acties